Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Martin Olsson har rätt attityd för Hamréns gäng

Lundhs blogg

Det är ont om svenskar i världens bästa liga. Erik Edman försvann hem tidigare i våras. Sebastian Larsson har tappat sin startplats i Birmingham. David Elm är mest sjuk efter sin succé. Även om Johan Elmander får spela i Bolton är hans målfacit svagt.

Men en kul nyhet är Martin Olsson. Han har efter lång tid utanför laget krigat sig in i ett pånyttfött Blackburn som klättrar i Premier League. Insatsen i det laddade derbyt mot Burnley måste ha fått Marcus Allbäck och Erik Hamrén att bli nyfikna på svensken som är vass på vänsterkanten och är tänkbar både som ytter och back.

Visst, Olsson föll lätt mot Burnley och fixade den avgörande straffen och det är aldrig snyggt, men i en värld där vinnare skriver historien så kanske det är ett måste. Om vi bortser från det så borde Olsson haft ett mål när hans skott gick ribba in, men det blev underkänt. Han var ett konstant hot mot Burnley och skapade massor med sitt uppoffrande löpande.

Annons

Blackburns manager Sam Allardyce var lyrisk över Olssons insats. Vilket är chockande sett till att managern länge bara satsade på veteraner men sett till Olssons aggressiva räder längs med vänsterkanten förstår jag Allardyce. Vem vill inte ha en sådan spelare?

Under U21-EM i somras berättade Martin Olsson om tiden när han som tonåring flyttade från Högaborg till Blackburn Rovers ungdomsakademi. Om hur han var tvungen att ta till våld för att få en del av de engelska spelarna att sluta trakassera honom.

Inget helt lätt steg för en tonåring och vi noterar gärna alla unga talanger som försvinner från svensk fotboll men inte alltid hur få som verkligen slår sig fram till Premier League, Serie A eller någon annan stor liga. Pär Zetterberg var länge ett exempel och i modern tid finns Sebastian Larsson och Henok Goitom och i viss mån Rasmus Lindgren, Pontus Farnerud och “Nisse” Johansson, men det är förbannat få som tar sig igenom nålsögat.

Annons

Rätt övertygad om att spelare som gått den långa vägen har en inställning som kan vara nyttig för ett landslag som börjar om efter en svacka och där alla börjar om från början. Vet att Olsson är given i U21-landslaget som EM-kvalar för fullt, men i maj och juni borde han vara med det riktiga A-landslaget – trots allt är det U21-landslagets uppgift att skicka spelare vidare.

*****

Efter 0-6 behövde Halmstads BK det här:

*****

Fantastiskt gäst i nästa Ekwall vs Lundh som är influgen mitt i pågående ligaspelet. Alltid given i sitt lag och sniffar på landslaget. Missa inte programmet på TV4 Sport, 18:30 på Skärtorsdag. Och gå med i Ekwall vs Lundhs fangrupp på Facebook för att få tidig info om gäster.

*****

Vill du inte åka till finalen i Champions League? Klart du vill och det är bara att gå in HÄR och tävla.

Annons

Sistaveckan att vara med i SM i Fotbollskunskap och ta chansen att vara med i en tv-sänd final och briljera och vinna en Fotbollsresa. Gå in och kvala HÄR.

*****

Åtvidaberg är svagare än jag misstänkte. Billingsfors-varning. Fast klubbledningen gör givetvis rätt i att inte riskera ekonomin. Att den lilla bruksklubben är uppe i allsvenskan är att trotsa naturlagen.

*****

Ja, herregud. Det var en fysisk och psykisk smärta att se Norwichs segermål mot Leeds poppa upp på nätet i slutskedet av matchen. Blir en plåga resten av våren.

*****

Listor är ju vad de är och är svåra att få riktigt bra, här är en på de mäktigaste inom den nordiska idrotten där Rune Hauge klättrat till 11:e plats. Lite lågt i min värld eftersom agenten precis kastat om rejält i den svenska tv-världen. Men jag är glad att man ryckte norrmannen Per Ravn Omdal helt, han låg på 7:e plats innan jag smsade om att han lämnat Uefa. Att Bengt Madsen som inte har någon position kvar efter att MFF-fansen drev bort honom tar sig in på listan är ett frågetecken.

Annons

*****

Du kan bli fan även till Fotbollskanalen.se och Fotbollskanalen Europa på facebook.

****

Robert Åhman Persson!!

Publicerad 2010-03-28 21:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto