Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inte Jonas Olssons fel att han är från Landskrona

Lundhs blogg

Olof Mellbergs comeback kan vara det som tar Sverige till en andraplats i EM-kvalgruppen. Att den nyblivne 34-årige mittbacken är så viktig är möjligen ett trist betyg för svensk fotbolls produktion av backar.

Men han har gjort det fruktansvärt bra sett till de egenskaper han har och det går inte att sluta fascineras av mittbackens vinnarinstinkt. Ta bara fotbollstennisen där Mellberg uppträder som om hans familjs liv hänger på varje boll.

Precis vad landslaget behöver mot finnarna. En Sven Dufva som inte släpper en enda jävel över bron.

***

Vad ska spelarna svara på frågan om Zlatan är den bäste? Bladet ställde frågan apropå 30-årsdagen och de ska svara på en fråga om sin lagkapten. Hmm, jag tror svaren blir rätt givna.

Martin Olsson exempelvis inte hade ett enda Zlatan-minne och tryckte in Henrik Larsson i sitt svar. Annars hade väl inte den Högaborgs-fostrade Blackburn-spelaren blivit insläppt på Harlyckan där Larsson är Gud.

Annons

***

Startelvor är alltid kul och så här är jag numera övertygad om att Erik Hamrén formerar sitt gäng i Helsingfors: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Elmander, Wilhelmsson – Ibrahimovic.

Anders Svensson åkte ut efter Ungern-matchen och får fortsätta på bänken. Rasmus Elm får fortsatt förtroende med rätta.

Ola Toivonen blev petad mot Ungern, surade och fick tillbaka platsen mot San Marino men övertygade inte alls. Därför får Sebastian Larsson, som är en av landslagets bästa poängspelare, komma in igen.

Johan Elmander får den släpande rollen mot Finland och han var en av få bra mot ungrarna.

Även om Hamrén velar kring Andreas Granqvist eller Daniel Majstorovic tror jag att han går på den senare som fått mer speltid än det nyblivna Genoa-proffset. Jonas Olsson är inte med i diskussionen, helt enkelt.

Annons

Kampen mellan Martin Olsson och Pierre Bengtsson är ingen kamp, utan Olsson spelar.

Min startelva är en aning annorlunda, men nu är ju inte jag förbundskapten – men här är den: Isaksson – Lustig, Mellberg, Olsson, Olsson – Svensson, Elm – Wilhelmsson, Elmander, Källström – Ibrahimovic.

Alltid svårt att få till det och jag vill ha Svensson på planen och Källström och Elm vilket betyder att jag får tvinga upp Källström på en kant där han även spelat för Lars Lagerbäck. Övertygad om att han löser det.

Kan även tänka sig att skifta kant på Källström med Wilhelmsson så att Lyon-spelaren kan gå in med sin vänster och ta avslut och slå inlägg.

Min uppställning är offensiv och det är för att det är ett bra sätt att sätta tryck på Finland. Sverige måste ta tre poäng mot finnarna, allt annat försätter landslaget i ett oerhört svår läge inför Hollandsmatchen.

Annons

Efter tisdagens träning kanske jag ändrar mig när det gäller Hamréns elva, för under måndagen såg man inget av elvan.

***

Ingen  svensk faninvasion av Helsingfors, enligt Bladet i dag. I princip tomt på Stadions läktare trots att det var öppen träning. Vore fel att säga att Blågult tänt eld på Stockholm.

***

Dulee Johnson!??! Inte jag som körde…

***

Den som hittade på kanelbullens dag måste ha kunnat gå i pension, och det ganska tidigt. Jisses, vilket genomslag. Fast jag har nu lärt mig att det vita mjölet är lika farligt som det vita sockret.

***

Många har efterlyst tre räddningar som Andreas Isaksson gjort och som jag aldrig glömmer. Kan inte ranka så, men det är ingen tvekan om att jag tycker att han alltid hållit i landslaget.

[youtubeplay id=”5YEkQc7MCkI” size=”large”]

Annons

***

Till och med Anders Svensson hånade mig för att jag gillar mittbacken Jonas Olsson och hänvisade till att WBA-backen kommer från Landskrona…fast då glömde Svensson att jag har alltid gillat honom som spelare trots Borås-kopplingen.

Det är inte Jonas Olssons fel att han är från Landskrona, och en sådan som Olof Mellberg är en favorit trots att han inte ens är från Skåne (det sista var ett skämt).

Jag gillar helt enkelt spelaren Jonas Olsson för att han har de egenskaper jag uppskattar hos en mittback, och han är överfull av den attityd och inställning som Hamréns snackar om.

***

Gamle EM-hjälten Janne Eriksson var på Stadion efter att ha varit med i Expressens tv-sändning och han trodde på Daniel Majstorovic från start mot finnarna.  Stöd av en mittback, alltid något.

***

Frukost ute är bland det bästa som finns.

Annons

***

Blir helt avgörande att kunna följa de andra kvalgruppernas matcher på fredag efter Sveriges match mot Finland. Lika spännande som det svenska kvaldramat.

***

Den “snälle” Simon Bank visar sig härma mig bakom ryggen.

***

Kanon att Daniel Majstorovic är öppen med att han inte nått sin vanliga nivå, men när han tar San Marino som exempel på att han var tillbaka på rätt nivå så ger det inte mig någon större trygghet.

San Marino är inte ens i klass med Ross County, Inverness och de andra ängagängen i skotsk fotboll.

Publicerad 2011-10-04 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto