Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Deppigt att Bosse Hansson o Co inte fattar nånting

Lundhs blogg

En smak av Färöarna och fredagens arena Tórsvöllur Stadion:

[youtubeplay id=”z7opHwXNIbs” size=”medium”]

Färöarnas fem främsta mål:

[youtubeplay id=”CCptN4utUWg” size=”medium”]

För ett år sedan vann Italien med knappa 1-0 i EM-kvalet.

[youtubeplay id=”MXrjP_7K8io” size=”medium”]

Senaste segern i en tävlingsmatch, 2-0 hemma mot Estland i juni 2011:

[youtubeplay id=”0p3QO22tv-M” size=”medium”]

Och så den största segern – i Landskrona – mot Österrike i EM-kvalet 1990:

[youtubeplay id=”LFbxsLiq2Ro” size=”medium”]

***

Mannen som vill köpa Leeds United, Andrew Haigh, jämför klubben med en “ung Pamela Anderson…ursäkta? När ska helvetet ta slut?

Annons

***

Bosse Hansson är inte ensam om att inte inse hur fel det är att använda ordet “svartingar” apropå en del spelare i AIK. Nu sluter de flesta stora namnen i den så hyllade SVT-generationen av reportrar och kommentatorer upp vid hans sida. Arne Hegerfors, Ingvar Oldsberg, Göran Zachrisson och Tommy Engstrand tycker inte heller att det är så farligt.

Otroligt beklämmande att de inte fattar bättre, och bara vill tona ner det istället för att aktivt ta ställning i en fråga som är viktig 2012. Har tiden helt stått stilla i deras värld? Hur kan det någonsin vara okej att inte be om ursäkt efter att man sagt fel och gjort fel och det i en sådan här fråga?

Ganska säker på att de alla någon gång eller flera lyft fram i reportage och sändningar vilken positiv effekt idrotten har just för att förbrödra och sudda ut saker som hudfärg, ursprung och kultur. Men det kanske bara passade in i sammanhanget? För när det verkligen behövdes att de skulle kliva fram så skippade de det.

Annons

Naturligtvis är det här en generationsfråga, men det betyder ju inte att man bara kan klara sig på att man är äldre och att vi sade så förr tiden.  Samhället förändras med tiden och man måste hänga med. Särskilt om man är journalist och har uppdraget att skildra samhället och dess förändring, oavsett om det är på planen eller utanför.

Radiosportens Mats Strandberg fick förvisso ett tufft straff när han fick kliva av sitt kneg, men han har ju tidigare i sin karriär uttalat sig om hockeyliraren Patrik “Putte” Eriksson som blev uttagen i Tre Kronor och då hade “Strogge” en negativ syn över att landslagets skulle bestå av mörkhyade spelare: “Det hade inte varit roligt, inte riktigt samma sak längre.”

***

Karlberg gäller för landslaget inför Färöarna. Råsunda och Stadion är för dåliga för att kunna träna på.

Annons

***

TV4 Sport sänder Sveriges båda U21-landskamperna mot Italien. Fredag 12 oktober och tisdag 16 oktober.

***

Sett till manskapet som Erik Hamrén har till förfogande så tror jag att han har sin elva klar till åtta elftedelar:

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Martin Olsson – ?????, Kim Källström – Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, ????? – ?????.

På innermittfältet är det en kamp mellan Anders Svensson, Rasmus Elm och Pontus Wernbloom. Rätt jämnt men kanske vill Hamrén ha Wernbloom trots allt.

Till vänster är det öppet: Christian Wilhelmsson, Alexander Kacaniklic och Tobias Sana. “Chippen” och Kacaniklic ligger främst och rutinen kan väga över när förbundskaptenen går på LA Galaxy-liraren.

Längst fram är det en rak kamp mellan Ola Toivonen och Mathias Ranégie. Toivonen är en Hamrén-favorit och han har spelat där och kan växla med Zlatan, men sett till Ranégies framfart och att landslaget kan behöva kriga och vinna en hel del på huvudet är det möjligt att Udinese-spelaren får chansen.

Annons

På fredag mitt på dagen får vi besked om inte dagens träning kan ge något. För det är stängt för insyn både onsdag och torsdag.

***

Trodde aldrig att Halmstads BK skulle tappa direktplatsen efter att man ryckt åt sig den, men derby mot Varberg blev för mycket. Undrar om Landskrona Bois-spelarna och Henrik Larsson inser att man har kvar att möta Öster, Halmstad och Jönköping? Laget kan bli nollat i de tre sista omgångarna och tvingas till kval.

Publicerad 2012-10-09 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto