Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En ynnest att få uppleva Torshamn

Lundhs blogg

En positiv och nyttig sida av jobbet som fotbollsreporter är att man får åka till ställen som man aldrig hade åkt  till på semester. Fortfarande sticker min resa till Chisinau inför VM-kvalet Moldavien-Sverige våren 2001 ut minnet. Det var en skakande upplevelse att få se vad desperationen i Europas fattigaste land gjorde med människorna.

Allt från barnhemmen med övergivna ungar vars föräldrar stuckit för en bättre framtid via de sönderfallna sjukhusen, korruptionen, hopplösheten, de nedgångna skolorna till att telefonen på vårt hotell ringde varje kvart med frågan “You want girl?”. När man då kommer från det lugna och trygga Sverige så blir man tagen, och Expressens dåvarande sportchef Lars Näslund fattade grejen och vi gjorde sex sidor.

Även om länderna skiljer sig åt och det är olika saker man tar intryck av så har det varit spännande att genom åren komma till Oman, Syrien, Costa Rica, Ukraina, Mali och en del andra mer udda ställen. Matchen i Damaskus i januari 2010 gav starka intryck sett till att det kändes som om allt stått stilla i det tidigare Sovjet-stöttade landet sedan 1960-talet, och att det kryllade av unga och nyfikna människor. Även om jag inte anade vad som komma skulle i form av tragik och sönderfall.

Annons

På ett annat sätt är det också en upplevelse att få komma till Färöarna. 18 öar utkastade i Nordatlanten med knappa 50 000 invånare. De flesta lever av havet och av att fiska och det är grått, blåsigt, knappt ett träd och det är runt tio plus som känns kallare, och det beskrivs vara likadant året runt. Lägg till isoleringen. Kräver sin man och kvinna att karva sig ett liv där.

***

Färöiska landslaget tränar i dag på förmiddagen. Inga presskonferenser. Inga förfrågningar. Bara att komma ner och snacka med vem som helst. Vill ni ha mer info finns det HÄR.

***

I Torshamn lockar man med Glitnir torsdagar. För 80 danska får man dricka så mycket man vill. Se upp.

***

 

Publicerad 2012-10-11 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto