Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem lär SvFF-styrelsen pressfrågor?

Lundhs blogg

Niklas Bodell är anställd för att ta hand om pressfrågor kring A-landslaget, men det är bara att hoppas att han får en möjlighet att ge SvFF-styrelsen en dragning om hur man ska tänka i pressfrågor, och ibland tänka till i förväg.

Gårdagen visade prov på att man har en hel del kvar till Lars-Åke Lagrells ständigt öppna och tillgängliga mobil. Även om den förre SvFF-basen kanske inte analyserat läget så var han i princip alltid möjlig att tala med och det var bra för fotbollen.

Under gårdagen tog Erik Hamrén ut misshandelsdömde Alexander Gerndt i landslaget igen. På grund av resa så var varken SvFF-basen Karl-Erik Nilsson eller generalsekreteraren Mikael Santoft på presskonferensen och det gick därför inte att ställa några frågor till dem.

Något som varit relevant eftersom Hamrén hänvisar till att beslut om Gerndts tillgänglighet i landslaget ligger på styrelsens bord. För även om Nilsson o Co anser att man svarat på frågan tidigare så bör man nog vara beredd på det den dag han kallas in igen.

Annons

Vice ordförande Rose-Marie Frebran ville inte säga något i frågan och Karl-Erik Nilsson hade inte tid att svara på frågor, och det var inte direkt mitt i natten som fotbollskanalen.se ringde dem och ville ställa några frågor.

Det är givetvis förståeligt att alla i styrelsen inte kan vara tillgängliga men att man inte ens tänkt till och utsett en talesman för styrelsen den dag som Gerndt åter är medlem av landslaget är både förvånande och knappast heller det bästa om man vill ha ut sitt budskap.

Istället fick Carina Ohlsson från Kvinnojourernas Riksförbund vara ensam på banan i frågan och kritisera förbundet. Det kanske SvFF-styrelsen struntar i, men det är en strategi som knappast är så smart i en så här laddad fråga där många redan kritiserat förbundet för att smita undan ansvar.

Annat med Erik Hamrén som gav sin syn på presskonferensen om att alla förtjänar en andra chans. Dessutom tog sig förbundskaptenen tid att ringa upp Josefine Larsson på telefon i går kväll och ta en diskussion med henne i frågan efter att hon mejlat förbundskaptenen.

Annons

Josefine Larsson är ordförande i Scouterna och hade läst in sig på Svensk Fotbolls senaste strategidokument där det står: “Fotbollens företrädare skall föregå med gott exempel i etik- och moralfrågor, motverka alla former av diskriminering, våld, fusk samt beivra överträdelser.

I går kväll så twittrade Larsson med mig och sammanfattade diskussionen dem emellan: Josefine ‏@Jusey @oloflundh Vi nådde inte riktigt konsensus. Han frågade om SvFF ska döma nån hårdare än lagen, jag sa att man måste fundera över det.

Jag har länge efterlyst en tydligare policy från SvFF och tror inte på Karl-Erik Nilssons Ulf Lundell-kör om att ingen policy också är en policy. Det betyder inte att jag är för att stoppa alla spelare som är dömda utan snarare att man ska reda ut vad fotbollen vill.

För det är inget yrke att vara landslagsspelare i fotboll, utan det är ett hedersuppdrag, och snacket om att det är få fall har bara de senaste månaderna visat sig inte stämma med både en spelare dömd för sexuellt utnyttjande och en spelare nu misstänkt för misshandel.

Annons
Publicerad 2013-03-13 17:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto