Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hela Gerndt-härvan är pinsam

Lundhs blogg

Alexander Gerndt fixade inte uppmärksamheten efter att Erik Hamrén tagit ut honom i truppen till VM-kvalet mot Irland. Det handlar om domen för misshandel av ex-frun som återigen hamnade i centrum.

Fullt förståeligt att det är tufft för Gerndt att hantera det, men för mig är det obegripligt att ingen kunde hantera denna fråga bättre på det Svenska Fotbollförbundet. Varför tänker de inte till i förväg? Var finns den röda tråden?

Ända sedan Lars-Åke Lagrell och Mikael Santoft snubblade den första dagen då Gerndt dömdes, och direkt gav klartecken till spel då han inte fick fängelse, till den totala kursändringen dagen efter så är det en provkarta av dikeskörningar.

I mitt senaste blogginlägg så efterlyste jag att någon representant för SvFF-styrelsen skulle ha varit tillgänglig i tisdags när Hamrén presenterade truppen. Att SvFF-styrelsen och tjänstemännen inte förstod det visar antingen prov på en otrolig naivitet eller så är det något ännu deppigare.

Annons

Självklart förstår jag de kritiker som argumenterar för att Alexander Gerndt inte ska få representera Sverige, men för mig är det rätt att människor får en andra chans efter avtjänat straff. Uppenbarligen resonerar SvFF-styrelsen på liknande sätt.

Att då inte någon för SvFF-styrelsen stod upp för uttagningen av Alexander Gerndt i tisdags är förvånande, och samtidigt hade den personen kunnat förklara hur allvarligt man ser på brottet och varför man ändå ansåg att det är rätt att ta ut honom.

Om nu SvFF-basen Karl-Erik Nilsson var i Algarve så hade man fått skicka fram någon annan för att staka ut riktningen. Så som ärendet hanterades så lämnade man Young Boys-spelaren helt ensam och dessutom kunde kritikerna skjuta in sig ohotat.

Om det nu var SvFF-styrelsens vilja att Alexander Gerndt skulle spela i landslaget igen så hade man behövt backa upp honom. Som det var nu så lät man honom sköta det hela på egen hand och det gick åt helvete.

Annons

Jo, jag vet att Erik Hamrén var tydlig men eftersom förbundskaptenen hela tiden hänvisar till styrelsen – med rätta – så hade den behövt kliva fram, och inte gömma sig bakom att man inte hade tid eller ville säga något.

Vilket misslyckande för SvFF-styrelsen att ge klartecken för en misshandelsdömd spelare och få kritik för det, och sedan klarar han inte av att komma hem och spela match för att det blir turbulens och ingen hjälper honom.

Dessutom ser styrelsen till att skaka om landslaget ännu mer inför den viktiga VM-kvalmatchen mot Irland genom ett risigt hanterande. Kanske är den här idén om att ingen policy också är en policy inte så där himla smart?

Bara det att man på svenskfotboll.se skriver en hel text utan att nämna varför det blivit negativ uppmärksamhet kring Alexander Gerndt. Struts, anyone? Eller möjligen Nordkorea?

Annons
Publicerad 2013-03-14 17:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto