Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pinsamt av Radiosporten

Lundhs blogg

Radiosporten var alltid Lasse Lagerbäcks favoritmedia. Undrar vad han hade tyckt efter fredagens VM-kval mot Österrike? Där kommentatorn Christian Olsson kallade Andreas Granqvist och Jonas Olsson för “Trädgårdstomtar.

Självklart ska Olsson och Ralf Edström vara kritiska till misstagen i den svenska backlinjen men att uttala sig på det sättet är bara pinsamt. Särskilt sett till att det är kommentatorn som kör på det spåret, och inte expert Edström, men även där hade det varit fel.

Varför håna på det sättet? Naturligtvis vill man som lyssnare, tittare eller läsare höra en saklig och rak kritik gällande agerandet på planen. Självklart får Oscar Wendt leva med att han bara joggade upp mot Harnik som ostört fick måtta inlägget till 2-0, men annat är bara dumt.

Extra förvånad är jag att public service kör den stilen, sett till att man inte sällan anser sig vara lite finare och mer korrekt än kommersiella medier. Kanske är det ett sätt att locka lyssnare genom att uttrycka sig löjligt i en direktsändning?

Annons

***

När Hamrén inte kallar in en ny anfallare så är Pontus Wernbloom rätt man för att röja väg mot Färöarna. Ola Toivonen har inte sett hundra ut på planen, men det hade varit rätt att köra en mer offensiv elva:

Nordfeldt – Lustig, Nilsson, Olsson, Olsson – Larsson, Svensson, Kacaniklic – Toivonen – Wernbloom, Ibrahimovic.

***

Åk med fotbollskanalen.se/TV4/Steve Perryman till Dublin för VM-kvalet mot Irland i höst. En avgörande VM-kvaldrabbning är alltid rätt.

***

Färöarna är en helt annan sak på bortaplan än på hemmaplan där det är blåsigt och konstgräs. Under VM-kvalet har man förlorat med 0-3 mot Tyskland, 0-3 mot Irland och 0-6 mot Österrike.

Målvakten Gunnar Nielsen var tydligen ruggigt stark mot irländarna i fredags och den tidigare Manchester City-målvakten som numera spelar i danska Silkeborg är hotet mot Sverige.

Annons

***

Islands kollaps hemma mot Slovenien måste svida för Lars Lagerbäck. Seger där och man hade legat bra till för andraplatsen, nu är det öppen kamp om andraplatsen med Norge, Albanien och även Slovenien.

Publicerad 2013-06-09 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto