Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var Zengin ett felval, eller vad tyckte vi?

Lundhs blogg

Krönikan efter 1-1 i Österrike.

Spelarbetygen mot Österrike och där jag kan glädjas lite extra åt att den så ofta kritiserade Andreas Granqvist fick göra en så stark match i landslaget.

***

Tror Erik HamrénZlatans hånfulla kommentar om att David Alaba är 1,50 lång? Bayern-spelaren är 1,75 lång och det skiljer 18 centimeter i förhållande till Zlatan. Med en annan domare eller en domare i en annan vinkel så hade Zlatan kunnat få rött, även om det var rätt att han fick spela vidare efter de repriser jag sett.

***

Kanske vinner Uefa:s nya upplägg med Week of Football med tiden men det känns mest rörigt i dag.

***

Förstår inte att Erik Hamrén inte tar ett gäng lektioner i engelska. Det är rätt mycket samma typ av frågor och det finns en del givna svar och ord som är rätt lätt att ta in för att bli säkrare på de internationella presskonferenserna. Nu snurrar han allt som oftast in sig i resonemang som knappast blir till hans fördel.

Annons

***

Sprang på en trött men lycklig Erkan ZenginArlanda i morse. Håller med Zlatan om att han är en skön lirare och vi snackade lite om matchen och att han flög till Turkiet via Sverige för att hämta fru, dotter och mycket bagage. Han pustade lite med tanke på att det var mycket som skulle med hem till vardagen i den turkiska ligan men var ett enda leende.

Erkan Zengin var en överraskning och kom in i landslaget när Nabil Bahoui blev skadad och fick starta. Den tidigare Hammarby-spelaren tog verkligen chansen när han fick möjligheten och förutom målet gjorde han en bra insats där han visade mod. Vi gav honom en trea i betyg och kopplat med rubriken “Zengin är fel val”Fotbollskanalen On Tour så gav det en twitterstorm.

Många vill i vanlig ordning stegla en och både jag och Ekwall kände av twitterilskan kring Erkan Zengin.Till och med landslagets chef Lasse Richt gick ut i den mixade zonen och leende konstaterade att en sågad spelare gjorde mål…och det är uppenbart att SvFF följer fotbollskanalen.se. Sedan kan man konstatera att Bahoui behövde bli skadad för att Zengin skulle starta.

Annons

Mindes inte heller att jag hade sagt något om att Zengin var ett felaktigt val. Var tvungen att gå tillbaka för att höra vad jag sagt om Zengin och kollade igenom vår direktsändning från släppet av startelvan och där var jag inte ens nära det. Det enda resonemang jag var inne på var att jag ville ha in Ola Toivonen som en av tre centrala mittfältare i ett längre resonemang som inte berörde Zengin.

Därefter kollade jag igenom Fotbollskanalen On Tour och i det programmet talade om att defensiven blir starkare med Zengin jämfört med Tobias Hysén. Det är Andreas Sundberg som är inne på ett långsiktigt resonemang om att det nya EM-kvalet gör att man kan testa och spela in yngre spelare och därför kunde valt Emil Forsberg framför Zengin.

Jag ifrågasätter till och med vad mer Zengin ska göra för att få spela, så det är inte ens nära där heller. Det end är att jag är inne på är att jag hellre sett Ola Toivonen som en av tre centrala, så man spelade i andra halvlek mot Estland. Sedan är åsikter en del av det här jobbet och det vore trist om man låg lågt och inte tyckte något. Konstigt nog ingen som twittrar om att jag sa att det blir 1-1…

Annons

Rubriker är också till för att locka till titt och läsning och i det här fallet var det en av oss som drev på att Emil Forsberg skulle spela och inte Zengin, och det är en del av det här jobbet. Hade inte kunnat tänka mig något mer meningslöst än om alla var överens om allt…och Hamrén har knappast varit övertygad om Zengin sett till att han aldrig startat en tävlingsmatch och nu hade Bahoui före.

När det gäller betyg så ser man matcher på olika sätt, vet att många hyllar Albin Ekdal och själv upplevde jag att han precis som de andra inre mittfältarna hade problem under första halvlek, även om Cagliari-spelaren växte och visade att han hanterade det internationella spelet att falla lätt när en spelare kom upp i ryggen.

Publicerad 2014-09-09 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto