Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ryssarna kan sina pampiga byggnader och statyer

Lundhs blogg

Rekommenderar podden med Patrik Andersson där den förre mittbacken listar gamla favoritspelare som han lirat med och det sticker ut att inte bara Jocke Björklund finns med där bland giganterna i Bayern och Barcelona utan även Jonas Thern och Martin Dahlin från tiden i landslaget och MFF.

Han avhandlar även hur det är att så sig in i Bayern Münchens omklädningsrum, hur svensk fotboll borde utvecklas och att han gärna käkar lunch med Erik Hamrén för att få till en dialog. Dessutom avslöjar han att hela 94-gänget på tisdag är inbjudet av SvFF:s nya generalsekreterare Håkan Sjöstrand för att få veta vägen framåt.

***

Den ryska pressen skiljer sig från den svenska och det var rätt udda när en reporter gav Leonid Slutskij en diktsamling av Aleksandr Pusjkin som avhandlade Poltava. Det var då ryssarna krossade Sverige och drev Karl XII på flykt.

Slutskij ansåg däremot att han inte ha tid att läsa böcker så det är osäkert om det hjälper Ryssland. Kanske får dra fram en bok till Hamrén framöver för att skapa lite bättre stämning på presskonferenserna.

Annons

***

Vet att jag inte svarat på alla mejl, twitter och kommentarer apropå veckan. Ska försöka hinna med det inom de närmaste dagarna.

***

Aldrig tidigare varit i Moskva men man får ge ryssarna att de kan bygga pampigt, stort och krydda gatubilden med statyer. Älskar vårt hotell som tidigare hette Ukraina men nu är uppköpt av en amerikansk kedja.

Ryssarna kan sina pampiga byggnaderDäremot är trafiken av modellen så att jag behövt tjäna som Pontus Wernbloom för att bo här och orka sitta timme efter timme i köer.

I hotell Ukraina känner man dessutom av klasskillnaderna som slagit igenom efter att Sovjet rasade samman, och det går att köpa en Rolls Royce i lobbyn.

Ett besök på matcharenan Otkrytie Arena gav också en smak av statyskapandet där en krigare från Sparta symboliserar hemmalaget Spartak Moskva, och det är något med statyer och det forna Östeuropa. Vi kan inte det på samma säkra vis som de kan här.

Annons

Måste ge ryssarna att det var en mäktig ochOtkrytie Arena samtidigt tajt arena och trycket lär bli därefter. Ser verkligen fram emot matchen och är lite rädd att det blir en häxkittel och att man kommer att ligga på gränsen och kanske även över när man psykar svenska spelare.

Tyvärr finns rasismen i högsta grad på läktarna i Ryssland och där hoppas man att Uefa agerar om några svenska spelare blir utsatta av ramsor.

***

Lars Lagerbäcks resa med Island är både imponerande och fascinerande. Nej, det är inte så att det var fel av SvFF att byta ut honom efter 13 år, men det måste ändå gå att beundra det han gjort med det lilla landet. Även om Holland är svagt är det svårt att vinna i Amsterdam.

Visst, Island fick en hyfsad VM-kvalgrupp och hade ett lovande U21-landslag på väg till EM i Danmark när Lagerbäck valde att kliva på, men det går inte att ta i från honom att han stöpt om landets landslag till en vinnarmaskin.

Annons

 

 

Publicerad 2015-09-04 14:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto