Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förstår om Hamrén håller i med startelvan

Lundhs blogg

Sverige stänger till helt inför avresan mot Nice och ödesmatchen mot Belgien. Träningen i Pornichet sker bakom stängda dörrar och det troliga är att förbundskapten Erik Hamrén håller fast vid sin startelva från matchen mot Italien. Möjligen skiftar han på någon plats?

Backlinjen får garanterat fortsatt förtroende precis som Andreas Isaksson i mål. På mittfältet tror jag inte heller att förbundskaptenen skiftar. Sebastian Larsson är viktig för Sveriges defensiv. Kim Källström och Albin Ekdal får fortsatt förtroende precis som Emil Forsberg. Tror inte på några skiften där.

Bara att hoppas att Forsberg kommer i gång även framåt, han är viktig för det svenska anfallsspelet. Finns ingen riktig motsvarighet till RB Leipzig-spelaren i den svenska truppen. Ett hot i djupled som i sina bästa stunder utmanar och skapar lägen och kan länka med Zlatan Ibrahimovic.

Enda skiftet som jag tror Hamrén funderar på är Marcus Berg istället för John Guidetti. Inte övertygad om att det blir så, men Berg har kanske lite mer styrka i försvarsarbetet som blir viktigt mot Belgien. Emir Kujovic? Nja, tror inte på det riktigt utan han är mer en inhoppare om Sverige behöver mål.

Annons

Om Hamrén är försiktig med skiftena är det förståeligt med tanke på uppryckningen mot Italien och även om man skapade för få möjligheter framåt så är en tajt defensiv hoppet mot Belgien. Det gäller att inte blotta sig, det gjorde Irland och då small det bakom Randolph i målet.

Förbundskaptenen måste naturligtvis hålla i med det han trott på, inte minst för spelarnas skull. Visst, det är frustrerat kring att Sverige skapar väldigt lite framåt. Samtidigt är man bara en seger mot Belgien från att avancera. Även om det är världstvåan som Sverige möter har betydligt större under skett inom fotbollsvärlden.

Publicerad 2016-06-20 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto