Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rio: ”Zlatan orsaken till Lukakus problem”


englandDaily Telegraph kallar Ashley Young för ”Raketmannen”. Det känns befogat efter två jätteskott som gav två mål och tre poäng till Man United (4-2 mot Watford).

Manchester Evening News ger också Young det högsta spelarbetyget, nio av tio. Två spelare får åtta: Anthony Martial och Victor Nilsson Lindelöf. Om svensken skriver MEN, ”Matchen mot Brighton tycks ha blivit hans vändpunkt. Utstrålade självförtroende från första spelminut, och när Watford initialt kopplade grepp klev han in med auktoritet. Läste spelet bra och gjorde några fina brytningar”. Lägst betyg får Marcus Rojo, en fyra. ”Verkade tidigt skakig och överglänstes av Lindelöf”, noterar MEN.

ANNONS

Daily Mail uppmärksammar en annan Unitedspelare som hamnar i skuggan av en annan svensk, Romelu Lukaku. Belgaren har förtvivlat svårt att göra mål. Får man tro Rio Ferdinand så kan roten till det onda vara Zlatan Ibrahimovic. ”Han kommer att fixa det här”, säger Ferdinand i BT Sport om Lukakus måltorka, ”Jag tror att ett större problem för honom kanske är Zlatan Ibrahimovics närvaro. Rent mentalt, att ha en stor anfallare som vill spela och väntar på sin chans, skapar en press inom dig själv, och ibland kan folk ha svårt att handskas med det”.

The Sun rycks med i en skank och ger Uniteds tvåmålsskytt rubriken ”Too Much 2 Young”. Från The Specials toner till The Special Ones förklaringar. Portugisen har en annan än Zlatans långa skugga till Lukakus måltorka. Hans skor. ”Jag tror han behöver ett nytt stort skokontrakt för han har inget märke nu. Det är därför han spelar med svarta skor”, skämtade Mourinho. Hur som helst, The Sun bjuder också på ordlekarna ”Another Vard night for Spurs” (1-2 mot Leicester) och ”£12m roll of Dyce”. Den sistnämnda kombinerar finurligt ihop en kastad tärning med Sam Allardyce namn. Och, ja, Everton är beredd att betala den hisnande summan till Big Sam över två och ett halvt år.

ANNONS

Yorkshire Evening Post uppmärksammar att Pontus Jansson är en av sju nominerade till Årets manliga idrottare i Leeds. Han slåss om titeln som den enda fotbollsspelaren. Omröstningen har inletts, och priset delas ut i samband med Leeds Sports Awards-galan den 1 mars nästa år.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tar fasta på att Gattuso är ”På riktigt”, sedan den både den nye Milantränaren och klubbledningen velat distansera sig från begreppet ”traghettatore”, en färjekarl, som tar laget från en punkt till slutet av säsongen. På förstasidan finns även ”Galna Juveidéen: Higuaín på bänken mot Napoli”.

Corriere dello Sport tar fasta på en liknande idé med ”HiguaIN eller HiguaOUT?”. Fortsättningen är att ”Argentinaren försöker göra comeback med skyddande handske”. Higuaín har en fingerfraktur. En annan uppföljning, ”Chiellini säker: Han kommer att spela”. Och så finns här förstås Gattuso också. ”Jag tänker inte sluta som Seedorf och Inzaghi”. Ett annat citat från den hetlevrade ex-mittfältaren, ”Vi behöver ordning och disciplin”.

ANNONS

Tuttosport sätter dit ett stort citat på förstasidan. ”Napoli kan få berömmet, Juventus pokalerna”. Avsändare är Chiellini. Tidningen menar att ”spänningen ökar inför scudettomatchen på fredag”. Sedan plockar Tuttosport också in ”Provocitalienerande citat från De Laurentiis Jr till Higuaín: Jag hoppas han spelar så vi kan ge honom en omgång”.

Sky Italia-profilen Gianluca di Marzio uppger att IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg är aktuell för Napoli, att hans agent varit på plats i Neapel för förhandlingar samt att en eventuell övergångssumma väntas landa på fyra miljoner euro. Det är identiska uppgifter som GT hade förra veckan. Det finns dock en liten precisering i Di Marzios artikel. Att 18-åringen vid en övergång första antingen är tänkt som backuppmålvakt eller att lånas ut till en Serie A- eller Serie B-klubb. GT skrev förra veckan även att Dahlberg befann sig på en klubbturné, och förde samtal med flera klubbar.


SPANIEN

Marca menar att ”Bale avstyrde en katastrof”. Real Madrid låg under och hade oväntat bekymmer med lilla Fuenlabrada i spanska cupen (2-2, totalt 4-2). Bale gjorde comeback, och svarade under sitt inhopp för en assist och låg även bakom Reals andra mål. De båda målen gjordes av Borja Mayoral. Tidningen har också en intervju med ex-Realprofilen Xabi Alonso. ”Jag förstår inte pessimismen kring Real Madrid. Om de vinner El Clásico kan de göra det svårt för Barça”.

ANNONS

Diario AS ser det också som att ”Bale kom till undsättning mot Fuenlabrada”, samt påpekar att ”Real Madrids b-uppställning visade upp sig från sin dåliga sida”. Inte heller John Guidetti tycks ha visat upp sig från någon bättre sida. Anfallaren spelade från start när Celta tog sig vidare (1-0 mot Eibar), men får ljumma recensioner i AS. ”Svensken var inte lyckosam, och Eibarförsvaret spanienplockade med lätthet bort honom”, skriver tidningen bland annat.

Diario Sport slänger ytterligare en ingrediens i den ständigt puttrande Brasiliendoftande Merseysidegrytan. ”Exklusivt: Omklädningsrummet ber om Coutinho”. Tidningen hävdar att ”spelarna i olika omgångar bett presidenten att köpa brasilanaren för att få ett mer konkurrenskraftigt lag”. Sport menar vidare att Liverpool är beredd att släppa Coutinho men sänker inte prislappen på 150 miljoner euro.

Super Deporte har bild på Gonçalo Guedes i sjuksängen efter sin fotoperation, och beskedet att han blir borta upp till en månad. Men den kommer också med uppgiften att Valencias ägare ”Lim inleder taktiken i Paris för att köpa honom”. Guedes har varit en succé på lån från PSG. En annan, och oväntad, succé i Valencia har varit tidigare hånade anfallaren Simone Zaza. Super Deporte har receptet ”Så är dieten som får Simone Zaza att lyfta”. Det följs av ”Några detaljer: Inget bröd och aldrig mer än tre timmar utan att äta”.

ANNONS


FRANKRIKE

L’Equipe ringar in Ligue 1 som storsegrarnas liga, och PSG som storsegrarnas lag även i Champions League. ”Storsegrarna i Ligue 1 liknar situationen i La Liga och gruppspelsfasen i Champions League”, skriver tidningen, och ser det som ett utslag av de ekonomiska skillnaderna i den moderna fotbollen. Men L’Equipe pekar också på andra skäl, som att anfallare är mer skyddade i tv-eran och av domarnas regler. Även individualiseringen som gör statistik viktig kan ha påverkat: man slutar inte försöka göra mål vid 3-0. Noterbart inför kvällens L1-matcher är att Jimmy Durmaz är tillbaka för Toulouse, och väntas enligt L’Equipe starta mot Nice. Däremot tror tidningen på bänken för Ola Toivonen.

RMC Sport har en rad egna uppgifter. ”Exklusivt: PSG uppmanar Lucas Moura att söka ny klubb i vinter”. Klubben ska ha informerat brasilianarens rådgivare om beslutet. Intresse för den 25-årige mittfältaren uppges finnas i Spanien och Italien. Tidigare i går kom radiokanalen också med ”Exklusivt: David Luiz i samtal med Real Madrfrankrikeid”. RMC har också en intervju med tidigare Fifa-bossen Sepp Blatter. I den försvarar han sig bland annat mot anklagelserna från Hope Solo, som sagt att Blatter sexuellt ofredat henne på en Ballon d’Or-gala genom att ta henne på rumpan. ”Det är av noll och intet värde. Titta bara på hennes CV så förstår ni att det är löjligt, det hon håller på med. Jag tillbakavisar påståendet”, säger han. RMC frågade även Blatter om hans syn på den stora pågående debatten om sexuella trakasserier och övergrepp, men han ville inte närmare gå in på ämnet. ”Den debatten är i grunden en könsdebatt, kvinnor mot män, och jag vill inte lägga mig i den. Jag lämnar den åt de som känner sig skyldiga”, säger Blatter.

ANNONS


TYSKLAND

Sport Bild skönjer en ”Tränarthriller”. Det består i att ”Dortmund vill ha Nagelsmann” samt att ”FC Bayern har Klopp och Tuchel i sikte” och att ”Även Löw är en kandidat”. Så, ett aktuellt namn för Dortmunds tränarstol och tre för Bayerns.

Bild tror också på Julian Nagelsman, men har ”Dortmunds nödplan” på nyhetsettan. Nödplanen är Armin Veh. Veteranen skulle kunna rycka in om Peter Bosz sparkas under säsongen. Därefter skulle Nagelsmann anlända till sommaren. Det är exakt de uppgifter Der Westen hade redan i går (se tisdagtysklandens Headlines). Nödplanen kan bli aktuell mycket snart. ”Om det på lördag blir ännu en förlust, mot Leverkusen som är obesegrad i nio raka matcher, så är Dortmundtränares tid troligen över trots kontraktet till 2019”, menar Bild.

Sky Sport tar upp tråden kring tränarsituationen i Bayern München. Eller snarare låter klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge leverera ett förtydligande. Bayerns president Uli Hoeness antydde att interimtränaren Jupp Henyckes kan bli kvar även efter säsongen. Men det blir inge fortsättning. ”Jupp har förkunnat att så är fallet”, sa Rummenigge i går.

ANNONS

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) ägnar sin sportetta åt ”Det felaktiga valet?”. Det handlar om valet att åka till Abu Dhabi i januari och troligen möta Sverige. ”DBU för en kampanj mot homofobi, men ligalandslaget kan snart vara på väg till Abu Dhabi, där det är olagligt att vara homosexuell”, står i ingressen. Förenade Arabemiraten står för en rad överträdelser mot de mänskliga rättigheterna, och Amnestys danska avdelning har en uppmaning till det danska fotbollsförbundet. ”Vår bestämda rekommendation är att de tar upp några av de här missförhållandena med värdarna, så att det inte bara blir en vykortsturné. Som fotbollsförbund har DBU ett jätteansvar”, säger Trine Christensen, generalsekreterare på Amnesty International i Danmark. DBU:s kommunikationschef Jakob Höyer svarar, ”Vi anser inte att man konsekvent ska avvisa alla länder som inte till 100 procent gör som vi gör”. Han pekar på att varken Amnesty eller regeringen uppmanar till bojkott av landet. För Sverige blir det femte året i rad som landslaget åker på turné till Abu Dhabi.

ANNONS
Publicerad 2017-11-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto