Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Lagerbäck i spelargräl

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


BLANDAT

ovrigt

VG (Norge) pryder nyhetsettan med stor bild på förbundskapten Lars Lagerbäck och landslagsanfallaren Alexander Sørloth. Rubrik: ”Högljutt gräl”. Det ska hänt inför Nations League-matchen mot Nordirland i förra veckan. Artikelns inledning: ”Det som skulle vara en kväll med korta gruppmöten med spelare i landslagets olika lagdelar, eskalerade till ett improviserat gruppmöte som överskuggades av ett längre gräl mellan Alexander Sørloth och förbundskapten Lars Lagerbäck”. Sørloth ska ha ifrågasatt spelsättet i EM-kvalmatchen mot Serbien. Enligt VG:s vittnen ska Lagerbäck bland annat ha tillrättavisat Sørloth kraftigt, ”Hur vågar du som missade öppet mål mot Cypern för två år sedan säga något?”. En referens till en svag insats av Sørloth. Ett av vittnena kommenterar: ”Jag var chockad. Jag har aldrig upplevt något liknande”.

ANNONS

Fotbollskanalen har sökt Lars Lagerbäck  för en kommentar utan framgång.

Sport-Express (Ryssland) har en uppdatering på ljumskskadan på Viktor Claesson. Landslagsspelaren kunde inte medverka i Krasnodars CL-match i går (1-1 mot Rennes) men skadan är inte så svår som först befarades. Claesson väntas kunna medverka redan på lördag mot Jordan Larsson och hans Spartak Moskva.

Al Mowaten (Saudiarabien) uppmärksammar att Carlos Strandberg, med ett förflutet i bland annat Malmö FF, stannar kvar i landets högsta ligan. Den 24-årige anfallaren tillhör nedflyttade Al-Hazm men lånas kommande säsong ut till Abha Club, som slutade i mitten av tabellen förra säsongen.

ENGLAND

England

Daily Star hittar de internationella rubrikerna för dagen. ”EU must be joking”, är syftar på ilskan efter uppgifterna om att Liverpool och Man United redan backar en European Premier League. Med ”Marc de Triomphe” döper tidningen om Paris minnesmärke efter Manchester United segerskytt Marcus Rashford (2-1 mot PSG).

ANNONS

Manchester Evening News och andra tidningar ger beröm till Victor Nilsson Lindelöf för hans insats i matchen. Ändå hårdnar konkurrensen om en mittbacksplats. För den som verkligen glänste var Axel Tuanzebe, och tv-experten Rio Ferdinand kan inte se annat än att det blir mer speltid för 24-åringen. ”Han har varit borta tio månader och kommer in och spelar så här, han måste belönas”, slår Ferdinand fast.

The Guardian fortsätter på det franskklingande spåret med ”Deja vu för PSG när United slog till”. Som en påminnelse om mötet 2019. Och så tittar tidningen på de slutgiltiga PL-trupperna som presenterades i går, och där största snackisar är att Arsenal exkluderat Mesut Özil och Chelsea inkluderat Petr Cech. Daily Star uppger för övrigt att Özil har en flyktväg till USA. DC United är intresserad.

ANNONS

Daily Mirror väljer trots gårdagens premiärkväll i CL att ge störst rubrik åt Georgino Wijnaldums hårda kritik av Jordan Pickford efter Virgil Van Dijks knäskada. Kritiken sammanfattas med rubriken ”Du gick för långt”.

BBC Sport tar upp att Glasgow City skrivit kontrakt med Piteå-spelaren Cailin Michie, som ansluter i december.

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport skildrar Juventus seger (2-0 mot Dynamo Kiev) som en film. ”Morata 2 – Återkomsten”. Den spanske tvåmålsskytten är matchens lirare med 8 av 10 i betyg. Dejan Kulusevski får medelbetyget 6,5. Efter en timme ersattes han av Paolo Dybala, I kampen om en plats i laget är svensken fortfarande hetast. ”Argentinaren är helt klart inte redo ännu och gjorde spelet trögare i jämförelse med Kulusevskis lätthet”, skriver GdS. Pirlo om Dybala: ”Han behöver spela, det syns att han inte var 100 procent när han kom in”. Även för gårdagskvällens andra italienska lag blir det en filmliknande titel ”Lazio 3 – Triumfen” (3-1 mot Dortmund). GdS hävdar också att det fortfarande finns en liten risk att Napoli-AZ i Europa League i morgon ställs in. Det är om den lokala hälsomyndigheten i Neapel har invändningar. AZ har tvingats ställa över 13 coronapositiva spelare, men Uefa har gett grönt ljus och nederländarna anländer med en trupp på 17 spelare.

ANNONS

Corriere dello Sport firar de två italienska CL-segrarna med rubrikerna ”Det är Moratas Juve” och ”Mer Immobile än Haaland”. Vidare synar tidningen Cristiano Ronaldos coronastatus. Den paradoxala situationen kan uppstå att han får spela mot Hellas Verona på söndag men inte mot Barcelona nästa vecka. Portugisen får max ha små spår av corona i dagens test för att Uefas hälsoprotokoll ska tillåta spel i CL. Men testar han negativt på fredag kan han vara aktuell för ligaspel i helgen.

SPANIEN

spanien

Sport ser dubbel anledning att jubla. Först och främst över en ”Femling innan El Clásico” – en halvdan översättning av ”manita”, liten hand, som står för fem mål – (5-1 mot Ferencvaros). Som så många, många, många, många gånger förr är Lionel Messi matchens lirare, med 9 av 10 i betyg. Argentinaren är nu också den ende a-lagsspelaren vid sidan av Riqui Puig som har kontrakt som går ut till sommaren. För det är tidningens andra glädjeämne: ”Förlängt”, fångar upp att Lenglet, De Jong, Piqué och Ter Stegen alla skrivit på nya kontrakt.

ANNONS

El País har en helt annan vinkel på kontraktsförlängningarna, ”Schism i Barças trupp”. Förlängningarna, som inkluderade lönesänkningar, skedde dagen innan klubbledningen inleder löneförhandlingar med anställda, inklusive spelare. Beskedet anses ha stärkt president Bartomeus position gentemot truppen, som häromdagen meddelade klubbledningen att den inte vill förhandla om lönesänkningar. Enligt Catalunya Radio var det tre i laget som inte skrev under spelarnas burofax (minns Messi). Det var De Jong, Lenglet och Ter Stegen – tre av de spelare som nu förlängt.

Estadio Deportivo är belåten efter Sevillas insats i London (0-0 mot Chelsea). ”Stärkt status”, lyder rubriken, sedan laget på nytt visat musklerna i Europaspelet och ”dominerat mot Chelsea”.

Marca är inne på precis samma linje som El País om en ”Spricka i Barças omklädningsrum” efter kontraktsskrivningarna. Annars fokuserar tidningen på kvällens matcher. ”Hungriga på Champions League” ringar in de både Mardidlagen, Atlético som möter Bayern München och Real som möter Sjachtar. Tidningen noterar också att skadeproblemen fortsätter för Eden Hazard. Zidane medger att den senaste var ”värre än befarad”, även om belgaren är tillbaka i träning. Det blir enligt Marca ingen comeback i El Clásico. I stället väntas belgaren inte tillbaka förrän efter landslagsuppehållet 10-18 november. Marca räknar också dagar Hazard redan missat på grund av skada. Han kom till Real Madrid för drygt ett år sedan och har stått på skadelistan 233 dagar. Det är 54,13 procent av tiden. Siffrorna kommer nu att stiga ytterligare. Marca knyter ihop den spanska säcken med en kuriositet från Barças match. Pedri gjorde succé och mål, och sågs sedan lämna Camp Nou…i taxi. 17-åringen har inget körkort ännu.

ANNONS

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe sätter ett enda ord på PSG-spelarna efter gårdagskvällens bakslag (1-2 mot Man United): ”Oigenkännliga”. Tränare Thomas Tuchel har ingen riktig förklaring till den svaga insatsen, men verkar ha haft en föraning. ”Före matchen var stämningen i omklädningsrummet lite för lugn. Jag fick en märklig känsla. Vanligen hör man mycket musik, väldigt högt, men så var det inte i dag”, säger han. Det svängde inte det minsta om spelarna. Allra minst om Gueye och Florenzi, som får betygen 3 av 10. Målvakten Keylor Navas får i alla fall 7. Victor Nilsson Lindelöf är en av tre Manchester United-spelare som också når upp till det betyget, ingen får högre. Samma betyg, 7/10, får Kristoffer Olsson för Krasnodar (1-1 mot Rennes). Det är faktiskt matchens näst högsta spelarbetyg. I en liten sidoartikel med rubriken ”Olsson, rebellen” kan man läsa, ”Den svenske speldirigenten, med en fläkt av Luka Modric, sökte hela tiden vägar framåt”. Marcus Berg får 5.

ANNONS

RMC Sport uppmärksammar att en av Man United-spelarna efter matchen ville rikta strålkastarljusen åt annat håll. I regnet på Parc des Princes spelade Odion Ighalo in en vädjan mot polisvåldet i Nigeria och riktade sig till regeringen: ”Ni är en skam för världen som dödar era egna medborgare” (se klippet nedan).

TYSKLAND

Sport1 samlar deppiga kommentarer efter Dortmunds CL-förlust (1-3 mot Lazio). ”Bedrövligt”, säger Sebastian Kehl. ”Vi sov oss igenom första halvlek”, beklagar sig Marco Reus. Spelarbetygen är därefter. Nyförvärvet Thomas Meunier får det absoluta bottenbetyget 6 av 6. Bäst klarar sig målskytten Erling Haaland med 2.

Leipziger Volkszeitung har anledning att se ljusare på tillvaron. RB Leipzig vann (2-0 mot Istanbul Basaksehir) och vänsterbacken Angeliño – som gjorde mål för tredje matchen i rad – får 1 i betyg. Emil Forsberg får fint omdöme, ”Svensken är vaksam, initierade många bra aktioner”. Men han får nöja sig med betyget 3.

ANNONS

Bild understryker att Bayern München är ”optimistisk” om att kvällens match mot Atlético kommer att kunna spelas. I går drabbades klubben av coronapositivt besked från Serge Gnabry.

Publicerad 2020-10-21 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto