POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Real fick behålla elva man, alltid något

Var det Andy Gray och Richard Keys som beställde denna?

[youtubeplay id=”cfnQLbvSD6E” size=”large”]

Det är alltså Sian Massey (den kvinnliga domaren som Gray och Keys sågade så att de fick sparken) som får sig en tryckare av skotten Kevin McNaughton som inte ens ber om ursäkt. Alla filmande fotbollsspelare kan lära sig en del av Massey som reser sig direkt.

***

Barcelona-Real Madrid blev en avslagen tillställning där Barça kontrollerade matchen rätt väl ända in i mål till 1-1 och ordnade därmed en plats i Champions League-finalen med 3-1. Extra krydda för den katalanska klubben att nå sin 17:e final i Europa, vilket är rekord, och numera en mer än Real Madrid.

Att den avstängde José Mourinho såg matchen från ett hotell i Barcelona förhindrade inte hans assistent Karanka från att klaga på domaren De Bleeckere efter att man åkt ur Champions League: “Det vi såg i kväll bevisar att allt vi sagt före den här matchen var sant. Hundra miljoner såg det. ”

Händelsen den kritiken handlade om var när Ronaldo frispelade Higuain som gjorde mål. Problemet var att portugisen föll efter att ha haft Piqué i ryggen och då störde Mascherano (ska sägas att Ronaldo förstärkte fallet). Visst är det är svårt läge att döma, men man kan inte klandra domaren som gav Barcelona frispark.

Naturligtvis var Real-spelarna också besvikna över det uteblivna målet och både Xabi Alonso och Ronaldo gick rätt hårt Mascherano och sa att argentinaren inte var sådan i Liverpool utan lärt sig allt fuskande i Barcelona. Precis som portugisen är en förebild i fotboll…

Klart att ett mål gett Real en injektion, men å andra sidan fick Carvalho vara kvar på planen och det kunde lika gärna ha varit rött. Denna gång slapp ju Madrid-laget att bli reducerat till tio man. Det går framåt.

Barcelona är helt enkelt bättre och ett tag var det inte bara handboll utan även basket runt Casillas i Real-målet och chanserna avlöste varandra. Det bara small både här och där. Känslan var att det kunde gjorts många mål, men det dröjde till i andra halvlek innan Pedro tog emot en världsklasspass från Andrés Iniesta med ena foten och sköt 1-0 med den andra.

Även om Real Madrid kvitterade genom Marcelo sedan Di Maria skjutit i stolpen och tagit hand om returen och passat brassen så kändes det aldrig riktigt hett. Oavsett att Real kastade in en del avbytare och försökte skapa tryck och chanser så fick de aldrig något grepp om matchen. 10-2 i avslut säger en del, precis som 64-36 i bollinnehav.

***

Förstår att Viasatsa förlängde med Göran Zachrisson. Ett riktigt äss.

***

Tänk att Barcelona slog cirka 2500 passningar fler än Real Madrid under säsongens fem el clasicos. De slutade med två segrar för katalanerna, tre kryss varav Real vann en efter förlängning.

***

Ingen hemlighet att jag håller på Leeds United och det är deprimerande att följa förre Chelsea-ägaren Ken Bates dribblande med klubben. Ända sedan han kom in som ordförande 2005 har klubben ägts av ett bolag i ett skatteparadis och ingen har vetat vem som äger bolaget och därmed har ingen vetat vem som ägt Leeds.

Ken Bates är ju naturligt att tro sett till att han har varit och är ordförande och även ägt klubben tidigare. Men nej, för den gode Bates har påstått att inte ens han vetat vem som stått bakom bolaget som dock bett honom att sköta klubben. Jo, tjenare. Detta dribblande har fått kritik av parlamentsledamöter i England och även Premier League har sagt att man måste veta vem som äger en klubb.

I dag köpte plötsligt Ken Bates klubben för att göra slut på spekulationerna och kritiken. Konstigt att han kunde köpa klubben utan att ens veta vem det var som ägde den. Och vad hade de i så fall att vinna på den affären? Särskilt sett till att man satte klubben i konkurs 2007, rensade bort skulderna och nu är på gränsen till Premier League. Just i dag är klubben värd väldigt mycket.

Ken Bates är en verklig skojare och det är tragiskt att han nu mjölkar Leeds på stålar, och därför är det bra att Premier League satt tryck på honom så att han åtminstone tvingats klarlägga att han äger klubben.

Guardians David Conn är den som har bäst koll på turerna, här är hans senaste analys. Tror ni Ken Bates uppskattar det? Nej, Guardians journalister är portförbjudna på Elland Road. Bara hoppas att Ken Bates säljer klubben så snabbt som möjligt, för det blir svårt att se hur han skulle investera för att få upp Leeds där man hör hemma.

***

Det ska ha varit MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin som lagt ett par kalsonger och en sax i Blåvitts omklädningsrum inför matchen i Malmö. Roligt? Ja, lite. Ändå undrar jag om det var rätt drag?

***

Min krönika om Magnus Pehrsson till Djurgården och Stuart Baxter till Malmö FF.

***

Sir Alex Ferguson vilar både Javier Hernández och Wayne Rooney mot Schalke 04 och hoppas att 2-0 segern från Gelsenkirchen ska räcka till en final. För på söndag väntar Chelsea i en seriefinal med Premier League i potten. Ja, sett till att United precis som alla semifinal-lag förlorade i helgens ligaspel så förstår jag skotten.

Ändå går det knappast att slappna av mot Raùl o Co som har allt att vinna och som kan spraka till offensivt och givetvis kommer att satsa rejält framåt. En Dimitar Berbatov som verkar tappat självförtroendet och Michael Owen är inte de spelarna jag velat lita på om United skulle behöva göra mål.

Ändå bör United ordna en plats i finalen på Wembley och därmed en chans att få utkräva revansch mot Barcelona från 2009.

***

Stort att höra och känna hyllningarna av Eric Abidal när han blev inbytt i slutet av semifinalen. Och detta bara en och en halv månad sedan Barcelona-backen blev opererad för en tumör i levern. Rörande att se hur lagkamraterna hissade honom efter att domaren blåst av matchen.

Publicerad 2011-05-03 kl 23:52

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå