Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En riktig kölhalning

Efter lottningen av Europa Leagues gruppspel skämtade AZ Alkmaars svensk Pontus Wernbloom om att hans gäng skulle “döda” Malmö FF. Sett till 4-0 efter 49 minuters spel så är det bara att inse, det var inget skämt från den förre IFK-mittfältaren.

De slaktade Malmö FF.

Vi kan älta om “OM” till döddagar och att AZ inte skapade så många chanser och att MFF började bra och så vidare. Fakta är att hopplocket med holländsk bas och kryddat med importer från mindre fotbollsländer som Sverige, Danmark, Finland, Estland, USA och Australien pulvriserade det svenska mästarlaget.

Elva månader efter att det svenska landslaget gick under med man och allt i Amsterdam så blev Malmö FF kölhalat i en liten holländsk stad som MFF-fansen kallade “Lund-de-Luxe”. Kanske inget att skämmas livet ur sig för, Elfsborgs norska banemän i Ålesund fick pisk med 6-0.

Ändå måste man undra om en hel del insater i Malmö-försvaret? Allt från Hamads svaga rensning vid 1-0 via Vinzentz tokrusning och Ricardinhos pojklagsspel vid straffen som gav 2-0 och Pontus Janssons nick vid 3-0 eller Wiltons bolltapp och MFF-lirarnas backande vid 4-0.

Ja, herregud, det var ingen större dag för svensk klubbfotboll. Ändå återstår en del gruppmatcher och större klubbar har gått på liknande minor och det finns fem möjligheter till revansch. Bara att börja om två veckor då Austria Wien kommer till Swedbank Stadion och där kan en seger få upp skutan igen.

Samtidigt kan man vända på det och säga att det är AZ som var så mycket bättre att MFF:arna gjorde juniormisstag. De fick varken tid eller utrymme att reda ut situationerna som de hamnade i och allt som oftast hade de röda bollen och rullade runt den som på snöre. Oerhört vasst, helt enkelt.

Skönt för Malmö att få rycka upp sig sista halvtimmen och offensiven blev spetsigare när Mathias Ranégie klev av och Daniel Larsson fick härja på egen hand. Den kvicke anfallaren fixade straffen som han själv slog in på egen hand och visade att det fanns liv kvar i de ljusblå.

***

Ekwall vs Lundh på lördag – 20:00 i Tv4 Sport – är med AIK:s succeback Alexander Milosevic som gäst. Tänk att klubben nu är tvåa trots att man sålt “The Banguras” och att man slog Mjällby med 2-0 på Strandvallen.

***

Den kölhalningen var inte vad Malmö FF:s biljettkontor behövde.

***

Uefa är för roligt. I Champions League får inte Swedbank Stadion heta just det men i Europa League går det bra.

***

Vilken match Rasmus Elm gjorde. Hög internationell klass. Missade han något? Tveksamt. Ta bara straffen. Eller när han rånade Wilton precis före 4-0. Wow, liksom.

***

All heder till MFF-fansen. Vilket tryck. Vilket drag. Vilket stöd. Trots resultatet. Imponerande.

***

Ingen rolig dag för Erik Hamrén om man bortser från Elm och Pontus Wernbloom. En skadad Isaksson spelade inte för PSV Eindhoven och Behrang Safari var petad i ännu en match.

***

Rasmus Lindgrens “indianare” mot Paris. Oj.

 

Publicerad 2011-09-16 kl 00:10

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons