POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Högerbacksplatsen är Hamréns akilleshäl

Ännu en helg utan att Mikael Lustig har spelat, och han satt inte på bänken heller. Visst, han har varit skadad och inte tränat mer än tio dagar med Celtic men det är naturligtvis inte bra att Sveriges givna högerback inte får speltid (och inte har spelat sedan i november med Rosenborg).

Tyvärr saknas riktigt vettiga alternativ. Adam Johansson och Emil Salomonsson gjorde det inte starkt nog i Qatar. Erik Hamrén måste inventera bland mittbackarna. Kan inte Andreas Granqvist göra det bra som högerback? Den spelande backen bör ha kunnande nog för att fixa en plats och slippa tvinga ner Sebastian Larsson.

Naturligtvis löser landslaget även att Larsson kliver ner men Granqvist är en offensiv kraft och har ett bra passningsspel. Glöm inte att Sverige spelade VM 2002 med fyra mittbackar längst båk. Då Olof Mellberg skötte högerkanten och Teddy Lucic vänsterkanten, så .

Helst hade jag sett Joel Ekstrand men han har inte klarat gallringen och det är inte troligt att någon seglar in i EM-truppen utan att ha varit med under de senaste landskamperna. För jag är rädd att Lustig inte spelar många minuter i vår – två man före sig i Celtic och få matcher kvar – och på andra platser i landslaget där det finns konkurrens hade det betytt semester i juni i stället för EM.

Vi snackade mer om landslaget i “Fergie Time”.

Fotbollskanalen%20Europa:%20Fergietime%20snackar%20EM%20-%20Hur%20ska%20Sverige%20starta?

***

Uppgifter från Kroatien gör gällande att Sverige inte direkt är ett hett landslag. Blott 1000 biljetter är sålda till matchen på Maksimir-stadion och inramningen i Zagreb lär bli sådär.

***

Inte utan man lider med Cardiff och Anthony Gerrard efter förlusten i Ligacupfinalen mot Liverpool. Att just Steven Gerrards kusin som vuxit upp i Liverpool ihop med Steven och är Liverpool-fantast var den som skulle slå den sista straffen, utanför, och därmed avgöra var bittert för lill-kusinen.

***

Johan Elmander är het. Kul.

***

Arsenals vändning mot Tottenham var bland det mest osannolika jag sett. Inte så att Robin van Persie o Co inte spelade bra, det var mer att flytet verkade saknas helt och med underläge 2-0 så var det rätt givet hur det skulle sluta, men icke. 5-2 kan ge Wenger och hans mannar en rätt bra skjuts.

***

Landslagets program:

Feb 27 14.30 Press conference with coach Erik Hamrén Sheraton Hotel Zagreb
17.40 Mixed zone Maksimir Stadium
18.00 Training session Maksimir Stadium
Feb 28 11.10 Mixed zone Maksimir Stadium
11.30 Training session Maksimir Stadium
15.00 Press conference with coach and team captain Sheraton Hotel Zagreb

***

Uttrycket akilleshäl kommer från den grekiska mytologin där hjälten Akilles doppades i floden Styx av sin mor för att göras osårbar, men hon höll honom i hälen vilket då blev hans enda sårbara punkt. Under det trojanska kriget vann Akilles många segrar men blev till slut dödad av en förgiftad pil som sköts på just hälen.

***

Publicerad 2012-02-27 kl 06:11

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto