Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Var firade AIK sitt SM-guld 1992 utan problem?

Lundhs blogg

För 20 år sedan spelade AIK en avgörande match på Malmö Stadion. Klubben hade chans att ta sitt första SM-guld på 55 år och när Gary Sundgren skickade in 3-2 så kunde man hålla både Öster och Norrköping bakom sig i tabellen. Naturligtvis fick man bucklan på Malmö Stadion och kunde fira med sin medresta klack till härliga scener:

[youtubeplay id=”i8FRZE8pzEo” size=”large”]

Kan inte förstå varför Malmö FF inte ska kunna fira ett eventuellt SM-guld på Råsunda på söndag. De säkerhetsansvariga anser att det är bättre  att tona ner det och ge medaljerna först till MFF:are och så vidare. Ja, det är tyvärr säkert klokt, men ändå kan jag inte fatta en eventuell ilska mot Malmös spelare efter matchen.

Självklart fattar jag att AIK:arna är ute efter SM-guld eller medalj och plats i Europa och att man absolut vill snuva MFF på guldfesten sportsligt sett, men jag kan inte förstå varför man inte skulle tillåta MFF att fira om man nu vinner SM-guldet efter 30 spelade omgångar. Så oerhört trist att det handlar alltmer om att stoppa andra från att göra något.

ANNONS

***

Sonen fick i väg mig på min första James Bond på bio på ungefär 30 år. För mig är Sean Connery den riktige Bond och jag älskade när Palladium eller Regina i Lund körde Bond-festival under ett par veckor och vi kunde se Goldfinger, Åskbollen och allt vad de hette. Ja, det var innan vi fick videobutiker och ungefär när festivalen dog så släppte jag den engelska agenten.

Har inte sett en enda med Pierce Brosnan, en rekrytering som jag aldrig fattade och lika illa var Timothy Dalton, men sonen har fått en stort intresse för James Bond och har laddat sedan i somras inför premiären av “Skyfall”. Sett till att han bara är 13 var det nervöst och han stakade sig på frågan om ålder och höll på att bli stoppad.

Fast vi kom in och fick se Daniel Craig i en rätt mörk film av Sam Mendes. Klart servärd action med spänning och nerv och lite mindre av skämtandet, även om jag saknade den gamle “Q” som var mer min typ av kvartersmästare. En överraskande bra och spännande 120 minuter med en grym slutscen i det gamla föräldrahemmet.

ANNONS

Lite antiklimax för sonen i dag, då man slopade 15-årsgränsen och sänkte till 11 år. Även om motiveringen om att det var mindre sex än tidigare stämmer så känns det väl amerikanskt att vi viftar igenom våld men bromsar naket.

***

Arsenals vändning mot Reading får ju Bragden i Berlin att blekna.

***

Kan verkligen Henning Berg ta jobbet som manager i Blackburn? Sett till att han slaktat klubbens indiska ägare.

***

Kvartsfinal i Ligacupen – eller Capital One Cup som den heter numera – är ett steg framåt för Leeds United. Inte sedan man nådde finalen 1996 har man varit så långt fram (en förlust mot Aston Villa som jag såg på Wembley och led mest hela tiden). I går var det ett B-betonat Southampton som fick stryk med 3-0 och Luke Varneys miss 1,30 in är redan klassisk:

[dailymotionplay id=”xuqnub” size=”medium”]

ANNONS

***

Stuart Baxter har jobbat med tre av fyra guldtränare. Inflytande.

***

Dementin av Kennedy Igboananike låter inte övertygande. AIK nästa, helt enkelt.

***

Eurosport.se lägger ner satsningen på sajten och går över till att mer renodlat rikta in sig på det man sänder i kanalen. Alltid trist när det sker nedläggningar och att utbudet minskar, men det är ett tecken på att medierna har fortsatta problem att få verksamheten att bära sig och fem år utan att ens nå nollresultat är svårt att hantera.

Publicerad 2012-10-31 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto