Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vi journalister skriker när vi själva drabbas

Zlatan o Co säckade ihop mot Sochaux och det är slående hur förbannad PSG:s storstjärna var på slutet när domsluten gick emot. Mycket frustration där, och då är man inte som smartast.

ANNONS

Tänk att stjärnbygget kan vara så motiverat mot Valencia i Champions League och sedan så fruktansvärt omotiverat i ligalunken? Nu bjöd man in Lyon och Marseille i striden igen.

***

Inget lyft att Leeds United fick tv-tid. Snarare tvärtom.

***

I förra veckan fick jag ett mejl från en av Aftonbladets mer profilerade reportrar och det gällde hur fotbollskanalen.se creddat och inte creddat. Blott ett par dagar senare var en annan av Bladets profilerade skribenterna ute och argumenterade om faran med andra mediers tystnad.

Det är slående hur vi journalister kan brinna för våra egna fall av avslöjanden eller våra egna citat, men är förbannat ointresserade av andra. Jo, jag håller med om att hoten och haten mot landslagstjejerna är anmärkningsvärda och därför följde vi upp det med en rerajt och eget snack med Pia Sundhage.

ANNONS

Naturligtvis är det synd att andra medier ofta är tysta och inte ens creddar andras nyheter. Det naturliga vore att man borde se om det finns mer grejer att hämta i en story, snarare än att man bemöter det med tystnad.

Vi på fotbollskanalen.se kan naturligtvis göra ännu mer och därför ansåg jag att vi skulle ge Bladet credd om hoten och haten mot landslagsspelarna och skriva om det. Sedan är det givet att vi ska credda andra medier i ingressen och gör vi inte det ska vi naturligtvis rätta det, även om mejlet inte gällde det.

Där har många ett ansvar, och inte minst Aftonbladet som är största media på nätet och bland tryckta medier. Ändå är det slående hur sällan Aftonbladet agerar som dess profiler predikar när det gäller liknande fall. Snarare tvärtom.

Ta bara Tv4-sportens avslöjande om en härva med agenter, svenska bolag som ville köpa Wanderson och tvinga honom att skriva olagliga avtal och hur både Gais och Örebro var inblandade.

ANNONS

Vad gav det i Bladet? Väldigt lite och istället gjorde man en stor artikelserie i julas där man exempelvis missade att kolla en sådan enkel sak som att en del av aktörerna har bolag i utlandet och en huvudperson fick oemotsagd kasta skit.

Eller det rätt anmärkningsvärda kring hur SvFF-styrelsen satte sina egna arvoden, och där vice ordföranden Bengt Madsen bestämde ordföranden Lars-Åke Lagrells ersättning, vilket är långt i från praxis i styrelser och som man ändrade i fjol. Och det finns naturligtvis mer.

Sedan är inte Aftonbladet ensamt ansvarigt, alldeles för många medier går i den fållan och tystar hellre än hakar på. Eftersom jag läser Dagens Nyheter till frukost på morgonen så vet jag att den fina morgontidningen tillhör en av dem som är sämst i klassen på just det.

Rätt eller fel eller ointressant? Ja, om ni har några åsikter i frågan så kan ni mejla mig på olof.lundh@tv4.se eller skriva kommentar nedan alternativt skriva till mig på twitter. Och framför allt, om vi creddar fel så hör av er.

ANNONS

***

På en vecka har över 13 000 deltagit i Grandiosa SM i Fotbollskunskap. Det fattar jag för det är smittsamt underhållande. Bara in och kör HÄR. Du kan vinna fotbollsresor, VIP-paket till landslagets matcher och pizzor.

***

Örebro SK hakar på senaste danstrenden:

[youtubeplay id=”U7fjqlkAj44″ size=”medium”]

En tvåa i betyg. Det är godkänt.

***

Humor att när Marcus Leifby hyllade TV4 och SUPERLIVE i en krönika då dröjde det ett dygn för den att nå nätet och det var inga rubriker. Undrar hur det varit om han sågat?

***

Ett glödhett Landskrona med 4-0 och 4-2 i ryggen dominerar inte tv-utbudet i vår. Då fattar ni mitt inflytande.

***

Rankinggurun Fotballrankingsinfo följer utvecklingen i Fifa-rankningen, räknar på förhand och han ger besked om att en svensk andraplats i VM-kvalet kan ge seedning i ett eventuellt playoff.

ANNONS

Tydligen är det kamp mot eventuella tvåor i grupperna A, B och G. Tvåorna i F och I är över Sverige och i D, E och H är de efter Sverige. Grupp A är Belgien, Kroatien och Serbien. Grupp B är Italien, Bulgarien, Tjeckien. Grupp G är Bosnien, Grekland och Slovakien.

Naturligtvis ska Hamrén o Co sikta på förstaplatsen, men om man bärgar en andraplats till slut så är det mycket värt att slippa någon av de värsta lagen i ett eventuellt playoff.

***

Näthatsdiskussionen är nyttig och nödvändig men det är fler än journalister och kvinnor som drabbas av det och det är värt att ha i åtanke. Dessutom är det lätt att vi själva piskar på utvecklingen med vår journalistik, vilket vi ska fundera på när vi publicerar saker.

Publicerad 2013-02-18 kl 13:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto