Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Finns givetvis fler sanningar om Norling

Lundhs blogg

Rikard Norling landade i Bergen måndag kväll och det ser ut som om den allsvenska guldtränaren tar över Brann. En av Norges största klubbar sett till fans och intresse – snittade 17 300 guldsäsongen 2007 – men som sällan infriat förväntningar och förhoppningar. Snarare är det så att klubben ofta underpresterar och senast hamnade man mitt i Tippeligan.

Bara som ett exempel så har man vunnit sex av 15 cupfinaler och blivit ligatvåa fem gånger och vunnit titeln tre gånger. Efter att ofta varit ett topplag i början och mitten av 2000-talet så har man sladdat på senare år. I dagsläget finns Markus Jonsson och Erdin Demir i klubben vars trupp ej hade förtroende för tränaren Rune Skarsfjord.

Så nu lutar det åt att Brann lyckats knyta till sig Rikard Norling som hastigt lämnade Malmö FF i förra veckan efter att inte känt den rätta passionen för jobbet. Det talas om ett treårskontrakt och det är gamle AIK:aren Mike Kjölö som ihop med agenten Morten Wivestad och Ole Ray Grødset driver Sports Consult & Investment Group, som ligger bakom affären.

ANNONS

Kjölö har jobbat hårt för att övertala Norling att lämna Malmö FF och även Vålerengen ville ha MFF:s guldtränare, men det blev Brann som uppenbarligen har rejält med muskler. Om Norling tecknar för tre år med Brann lär kontraktet vara värt runt tio miljoner svenska kronor och även om det är dyrare att leva i Norge blir det mer över.

Tror dock inte att pengarna styrde Norling, även om de inte är till nackdel, utan det handlade om att han helst ville hem till AIK och absolut inte ville vara aktiv i allsvenskan. Då återstod Norge och Danmark och det är lättare att hitta jobb i Norge vid den här tiden då Tippeligan följer samma säsong som den svenskan.

Brann har några spelare bland de bäst betalda i Norge och där sticker Erik Huseklepp ut som nummer ett med en årslön på nästan sex miljoner norska. Ja, ja, det kanske finns miljoner över till några värvningar så att Norling kan utmana med Brann till nästa säsong? Om inte så kan han jobba bra med talanger.

ANNONS

Kring Rikard Norling finns det givetvis mer än en sanning. När flera parter träter så finns det olika versioner, så även om Rikard Norling skulle ge sin version är det inte säkert att MFF-ledningen delar hans bild och så vidare. Däremot är jag övertygad om att vi ligger nära efter att ha talat med många kring turerna i MFF.

Klart är att Norling inte känt sig hundra hemma i klubben och hela tiden känt sig ifrågasatt. Som jag skrev redan i förra veckan, det är inte lätt som 08:a med ett yvigt sätt och språk att etablera sig i Malmö där det finns en del i Sydsvenskans reklamslogan: “Har du sett Malmö har du sett världen.”

Apropå om 79:orna har något att säga till om? Ja, men Claes Malmberg sitter i styrelsen, Tore Cervin är inblandad i talangutvecklingen samt Staffan Tapper och Jan-Olov Kindvall är fortfarande knutna till klubben. Sedan finns det en rad andra profiler som jobbat och suttit i styrelsen, så det är klart att deras ande svävar över MFF.

ANNONS

***

Apropå Zlatan och Sarkozy så är det kanske lika anmärkningsvärt att Zlatan glatt hälsar på ex-presidenten som stod för så hårda tag mot oroligheter i Frankrikes motsvarigheter till Rosengård.

***

Striderna i Djurgården verkar aldrig lägga sig. Mest fascinerad att man krigar över att få styra över en klubb som fortsatt redovisa enorma underskott, och att styrelsen nu beslutat att man inte ska förlita sig på rika privatpersoners miljoner.

***

Vilka stålar det finns i Norge. Tänk att Mikael Dorsin har över fyra miljoner norska om året. I Sverige är det Anders Svensson, Pär Hansson och Tobias Hysén som är i topp med runt tre miljoner kronor.

Publicerad 2013-12-03 09:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto