Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SM-guldet är nu Malmös att förlora

Lundhs blogg

Bara älskar Gennaro Gattusos utbrott i Fotbollskanalen Europa.

I “Fergie Time” handlade det om Friends Arena.

***

Som alltid när man skriver om en infekterad kamp, som i Lunds BK, så får man mejl och de är 180 grader i från varandra i uppfattning om vad som skett och vem som är skyldig och varför det gått snett. Om klubben överlever konkurshotet, då är det ändå en bra bit kvar att läka ihop klubben.

***

Herregud, vad händer med Leeds? Sex mål på 135 minuter och två raka segrar – och vilka mål sedan.

[dailymotionplay id=”x26bf41″ size=”small”]

Nu en ny tränare från SlovenienDarko Milanic som senast var i Österrike.

Annons

***

Träffade den tidigare SvFF-basen Lars Åke Lagrell i Jönköping och vi snackade givetvis om Friends Arena som han inte såg som något haveri utan snarare tillfälliga ekonomiska problem som han tror det finns en lösning på.  Vi pratade om mycket, mycket mer: Qatar-VM och mutor, Fifa och Uefa som herrklubbar, om man blir rik som ledare och en rad kontroverser.

Tog givetvis upp fajten jag och Lagrell hade ett par dagar innan hans avgång och då han skrek i telefon från Istanbul – nästan att det hade hörts även utan telefon – att jag aldrig mer fick ringa honom och att han aldrig mer ville tala med mig. Det är dock nerlagt i dag och jag kan både sakna honom som SvFF-bas och känna en respekt för det jobb han gjorde, även om allt inte blev rätt.

Upplever också att Lagrell verkligen försöker svara på frågorna och han har exempelvis inga problem att gratulera fansen som organiserade sig och stoppade skiftet av 51-procentsregeln, vilket han var med och drev. Podden hittar ni på fotbollskanalen.se, eller via acast eller itunes eller youtube och där finns avsnitt med Markus Rosenberg och hel rad andra fotbollsprofiler.

Annons

***

Trodde inte att AIK skulle falla mot Halmstad hemma och därmed bränna ännu en möjlighet att haka på Malmö FF i toppen. Så ett kryss i derbyt mot Helsingborg räckte för att MFF skulle utöka ledningen till sex poäng. Lägg till den överlägsna målskillnaden så är det i princip sju poäng som AIK ska ta in på sex matcher.

Malmö, 50 poäng, 47-24, 23 plusmål

Restprogram: Halmstad B 24/9, Mjällby H 27/9, AIK B 5/10, Elfsborg H 18/10, BP H 25/10, Åtvidaberg B 1/11

AIK, 44 poäng, 47-35, 12 plusmål

Restprogram: Mjällby B 24/9, Elfsborg B 28/9, Malmö H 5/10, BP B 19/10, Åtvidaberg H 26/10, Kalmar B 1/11

Elfsborg, 42 poäng, 34-23, 11 plusmål

Restprogram:  Gefle H 24/9, AIK H 28/9, Örebro B 5/10, Malmö B 18/10, Djurgården H 26/10, BP B 1/11

Även om Malmö FF ska till Friends Arena så är det bara så att guldet är MFF:s att förlora. Trodde toppstriden skulle leva längre men det är inte så troligt att MFF släpper det här och särskilt inte med tanke på den svajiga form som både AIK och Elfsborg visar upp. Andreas Alm må ha tappat en del spelare men det är ändå svårt att förstå att man inte kunnat ta fler poäng.

Annons

I mitten av augusti föll man mot Örebro och fick bara 1-1 i derbyt mot Djurgården efter en bra period innan dess med segrar. Nu har man förlorat mot Helsingborg och Halmstad när MFF samtidigt tappat poäng. Möjligheten att ta in gapet blir bara mindre och varken Mjällby borta eller Elfsborg borta är några lätta matcher och risken är att det närmast är avgjort när Malmö kommer till Friends i oktober.

Måste säga att det är imponerande av Malmö att kunna excellera på det sätt man gör om man ser på värvningarna av Tinnerholm, Kiese Thelin och Adu och där enbart den sistnämnde stack ut på förhand. Sedan har Åge Hareide visat att han vågar både skifta spelsystem under match, som mot Häcken, och även satsa ungt som på Pa Konate o Co.

Elfsborg var ärligt om att detta var en mellansäsong där man skulle slicka såren efter 2013 där man satsade för att nå Champions League. Att då slåss i toppen och ha möjlighet att nå en andraplats är inte så illa. Visst, AIK har sålt av en hel del kvalitet men man behöll Celso Borges för att gå för SM-guldet men det hjälpte inte och nu krävs ett smärre under för att vinna Lennarts pokal.

Annons

***

Kul jobb på TV4-Sportens 20-årsdag av Max Grinndal och Tobbe Lideberg.

Publicerad 2014-09-22 14:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto