Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ett köpt rubrikinlägg av Ljungberg väger lättare

Sorgligt nog föll U21-landslaget mot Frankrike med 2-0 och det är en rejäl uppförsbacke inför returen i Halmstad på tisdag. Nej, det är absolut inte kört för Guidetti o Co men frågan är om man klarar att hålla nollan och samtidigt kliva framåt.

Förstår inte riktigt Håkan Ericsons taktik och uppställning. Varför Baffo som högerback? Varför ingen Kristoffer Olsson i tid? Guidetti och Kiese-Thelin blev för ensamma.

ANNONS

***

Gillar att Alexander Kacaniklic vidhåller sin kritik mot Erik Hamrén och att det finns plats för honom i landslaget oavsett.

***

Tänk att jag inte kunde stava till Tomas Alfredson eller mindes titeln “Tinker, Tailor, Soldier, Spy“. Fantastisk film. Frågan var på Malin Roos Instagram och jag vann först men sedan slog Jan Gradvall till och jag fick abdikera.

***

Utifrån truppen som Erik Hamrén disponerar och spelsättet han valt i 4-3-3 hade jag mönstrat följande startelva mot Lichtenstein:

Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Olsson – Durmaz, Källström, Ekdal – Kacaniklic, Hrgota, Zengin

Fick mejl av en polares polare till Mikael Antonsson som undrade om jag träffat mittbacken och om jag hatade honom? På fråga A är svaret ja och på fråga B är svaret nej. Jag har bara hållit mig till att Jonas Olsson varit att föredra för mig och att jag upplevt “Anton” som ett svagare kort. Som person finns det knappt någon vänligare än Antonsson och man kan föredra andra spelare utan att hata någon.

ANNONS

***

Landslagets pressman Niklas Bodell har ett förflutet på Aftonbladet. Kanske var det därför han rundade av antalet sålda biljetter till närmare 30 000? Han blev dock rättad av pressavdelningens Ester Kristiansson som sköt in att det var 22 000 sålda. Blir det 25 000 åskådare på matchen är det okej. Det är knappast optimal avsparkstid med 20:45 en söndag.

En del har hört av sig och påpekat att SvFF borde lagt ut matchen någonstans i landet. Möjligt att det genererat mer men A) SvFF behöver evenemang på Friends Arena B) Om det blir 25-26 000 så är det bara i Göteborg det kunnat komma fler och där lockar inte Lichtenstein C) Just Lichtenstein är ingen kioskvältare oavsett arena.

***

Det är inga större nyheter men ibland räcker det att sätta ihop skeenden och intervjua huvudpersoner. Älskar boken “När vi var bäst” om Sverige under tiden med Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg.

ANNONS

***

Grovt bröd med rejäla pålägg och grönsaker. Bra, SvFF.

***

När Viasat-duon Ola Wenström och Bosse Petersson gemensamt lyfte fram Fredrik Ljungbergs landslagskritik i ett spelbolags tidning så hoppade jag till. Visst är den svenska fotbollsdebatten lam men det här var knappast något som lyfte den.

Bosse P skrev på twitter: Svensk fotboll När en av dom största riktar kritik blir svaret “Han söker bara rubriker”.Kom igen, ta Ljungbergs kritik som engagemang i sak. OlaWenström skrev: Att Ljungberg öppnar för, annars nästan obefintlig, landslagsdebatt är välkommet. Önskan om spelidé mer än attitydtaktik delas.

Känner inte Bosse på det sättet men Ola har jag jobbat med i ett antal år och har den största respekt för. Ändå förvånar det mig att de anser att Ljungbergs intervju med sin sponsor Betsson som kördes ut i reklambladet Kvalextra är något som kryddar den svenska fotbollsdebatten.

ANNONS

För mig väger det väldigt lätt. Sponsorn vill givetvis att Ljungberg ska generera rubriker, det är därför man pröjsar honom x kronor. Det gör att det blir svårt att ta utspelet på fullt allvar, och särskilt att han går ner på Zlatans nivå och talar om att alla i landslaget inte gör det lojala jobbet. De som inte läser in Zlatan där måste blunda.

Eller att han lyfter Lagerbäcks landslag som nu får credd när Sverige missade ännu ett VM. Fråga de backar som spelade bakom Fredrik Ljungberg om de upplevde att han lojalt tog jobbet bakåt och hjälpte till? Eller om de upplevde att de blev lämnade ensam?

I efterhand har det förvånat mig hur Fredrik Ljungberg, som under tiden i Arsenal värnade om integriteten och låg lägre än lågt, velat vara en del av media när rampljuset började slockna. Redan när han drog till Seattle trappade han upp och har fortsatt och det är inga problem med det, för alla ändras vi.

ANNONS

Räcker att läsa om hur många spelare har svårt för tiden som följer när karriären går neråt eller är över och när intresset från journalister och fans minskar, och att det uppstår en tomhet. Det är fullt förståeligt och mänskligt att man vill röra om lite och känna sig behövd.

Fredrik Ljungberg hade givetvis haft mycket att tillföra till svensk fotboll och givetvis kan inte ett landslag bygga på “shining”, men om den gamle landslagshjälten verkligen velat förändra och bidra så hade han valt en annan plattform än en plats där han är betald för att göra konster som genererar rubriker.

Publicerad 2014-10-11 kl 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto