Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

#SUPERLIVE är motsatsen till Las Vegas - det som händer där stannar INTE där

Detta är något jag borde gjort för tio år sedan, men nu har jag äntligen dragit min lans i en krönika om SKS – som är sportjournalisternas förening – och den otidsenliga styrning av något kunde och borde vara en viktig röst. Hoppas att de får styr på det hela, men det blir utan mig. Fegt? Jag försökte under ett år men lägger min kraft och energi på annat.

Det är bedrövligt att SKS kontrollerar AIPS-korten, de internationella presskorten, men använder medlemmarnas pengar på något som gynnar ett fåtal. Säger en del när man från en rad yngre kollegor får reaktioner på krönikan – både plus och minus som sig bör – men bara får mejl från äldre falangen som handlar om hur man ska avtacka en avgående profil med en resa och få till en punkt av hyllningar.

***

Får höra av initierade kring Landskrona Bois att klubben var överens med Jonas Thern som skulle ta med sig Håkan Svensson och använda Joakim Nilsson i staben men att klubben hoppade av på grund av kostnaden. Oerhört synd och kortsiktigt tänkt. Det talas om 100 000 totalt i månaden och även om det är mycket vore det ett lyft för Bois som kunnat betala sig på många vis.

***

Jag kan inte sova. Vem är Harry Svensson? Inte ens i Pådden med Mats Olsson och Patrick Ekwall får jag besked. Jag vet ju vem Valpen är och vem som är Furiren på redaktionen i deckaren…men Harry Svensson?

***

Förra våren såg jag att Lundaprofilen Petter Lönegård skulle skriva en bok om Olympen och sökte pengar via crowdfunding. Ja, för er som inte har någon koppling till konsertlokalen i Lund så är det väl rena grekiskan men för oss som sprungit där under många år är det en viktig plats. Minns än min första konsert med 10CC där och att biljetten kostade 36 kronor.

Nappade på att skicka in 700 spänn för att få ett ex av boken och en nytryckt affisch från en av de konserter som gjort starkast intryck på mig: The Clash 1980. Häromdagen fick jag boken och den överträffade mina förväntningar och det är den givna julklappen för alla som varit på konserter där, och ni kan beställa boken härifrån.

***

Podden “Lundh” med Tony Ernst går som tåget och det är uppenbart att 90 minuter snack med supportrarnas talesman lockar och för er som inte tagit del av det så hittar ni podden HÄR: eller via acast: eller via itunes..

***

I dag har jag skickat en fotboll till Trelleborgs gamle skyttekung Fredrik Jensen. Tyvärr ingen Masita som var hans märke i TFF utan en tysk bensinmacksboll, men att vi fick kontakt med jägaren från Löberöd under torsdagens program via hans rätt inaktiva twitter säger allt om SUPERLIVE:s storhet.

Nu vet jag att spelarens vars inställning var starkare än kroppen bor en välriktad Masita-nick från IP i Löberöd, att hans pappa är Bois-legendaren Ole Jensen (kodden att Youtube inte fanns 1985, då hade ni fått se tidernas kallaste straff när Bois vann straffläggningen i kvalet mot Linköpings FF) och att motståndarna i division 6 tycker det är fusk att Löberöd har Jensen.

Ja, det är stort och smått kring fotboll i SUPERLIVE och med en hel del avstickare däremellan vilket ni kan se i höjdpunkterna av det jag jämförde med att gå 15 ronder mot The Mauler men det är nog närmare 16 ronder.

I dryga fem timmars direktsändning kör vi bara på, även om Jesper Hussfelt nu har tvingat in några korta bensträckare, och själv håller jag mig i gång med frystorkat kaffe, kvarg med kardemummahavre och morotsjuice. Jag lovar, vi är både nyktra och opåverkade av droger…jag vet inte om det är bristen på syre, tugget eller vad som får oss att veva i gång.

Det är sällan jag skrattar så på jobbet, och då garvar jag ändå ganska ofta eftersom jag älskar jobbet, och visst kan det ibland hamna om inte under bältet så i varje fall i bälteshöjd. Dessutom är det likt ett omklädningsrum med att vi ger och vi tar…eller rättare sagt så får jag mest skit och försöker kämpa vilket är uppenbart i klippet nedan från i onsdags inför MFF-Juventus:

Se klippet igen och kolla förvirringen hos Henrik Rydström. Hans huvud snurrar likt ett östtyskt gammalt vakttorn och han letar förgäves efter den “Ulf” som Patrick Ekwall talar om.

Det var förre fotbollschefen Emir Osmanbegovic som hösten 2010 stöpte om vår bevakning av Europa League och satsade på SUPERLIVE på fotbollskanalen.se. Alltså inte bara LIVE utan SUPERLIVE. Originaluppsättningen var Ekwall, Kåmark, Hussfelt och jag, och därefter har det varit en rad konstellationer och upplägg under fyra år.

Ekwall och jag har kuskat runt på olika Harrys i Svea Rike och kört med olika gäster, Ekwall och jag körde allsvenskan med först Kåmark och Anna Brolin och sedan med Martin Åslund. I fjol var det Hussfelt, jag och Hasse Backe och i år kör vi inför MFF i Champions League med Ekwall, lille-Anders, Åslund, Hussfelt och jag och Europa League med Emelie Ölander, John Alvbåge och Henrik Rydström.

Gemensamt för alla sändningar är att det är fokus på fotboll och att det inte alltid behöver vara så allvarligt. Vi har fått sköna stories som den Hasse Backe drog om Lionel Messi och i går fick vi höra hur John Alvbåge berättade om hur Tobias Grahn värmde upp på egen hand för att han var rädd att medspelarna skulle skada honom för han var så impopulär i Århus.

Tyvärr hittar jag inte klippet när Pontus Kåmark gör en “Nakna Pistolen” går på toaletten fullt mickad, och det bästa är att han inte bara gjort det en gång utan två. Eller så har vi nedan intervju med Glenn Hysén som måste varit en sväng på Paddingtons innan han lyfte luren där mittbacken trodde att SUPERLIVE var att man super live…

[youtubeplay id=”bzxmOHJZcgA” size=”medium”]

Sedan har vi alla Hussfelts imitationer som håller hög klass:

[youtubeplay id=”Iu6XkRNri6A” size=”medium”]

Eller Tom Petterssons gästspel på gitarr:

[youtubeplay id=”PpGbWcWQSWU” size=”medium”]

Publicerad 2014-11-28 kl 12:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons