Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Njut av bragden i Berlin igen och igen och igen

Lundhs blogg

En sådan klassisk och bragdartad upphämtning kan man se många gånger.

Många sköna bilder från Olympiastadion i Berlin.

Så här upplevde tyskarna det.

***

Här är krönikan efter matchen.

Här är fotbollskanalens spelarbetyg.

***

Kvalkvällar är alltid roliga eftersom det händer så mycket runt om i fotbollsvärlden.

Belgien ångar på och slog Skottland (just det är inget att skryta om) och har ihop med Kroatien greppet om grupp A. Serbien förlorade dubbelt i oktober och är avhängt.

Danmark har bara två poäng på tre matcher och förlorade mot Italien där Balotelli gjorde mål. Härnäst väntar Tjeckien och Bulgarien och danskarna kan nog glömma VM.

I Sveriges grupp gjorde både Irland och Österrike starkare prestationer än vad det svenska landslaget klarade mot Färöarna borta och Kazakstan hemma. Österrike slog kazakerna med 4-0 och Irland vann med 4-1 på Färöarna. Sverige möter Irland hemma i mars och Färöarna hemma i juni och då Österrike borta.

Annons

Holland går på som en ångvält och vann fjärde raka VM-kvalmatchen, denna gång mot Rumänien borta med 4-1, och nye Louis van Gaal har fått upp farten på laget som EM-floppade stort. Ungern slog Turkiet hemma med 3-1 och är med i kampen om andraplatsen.

Lasse Lagerbäcks Island hade en hel del chanser hemma mot Schweiz som dock vann med 2-0 och de har greppet om gruppen. Tvåa är Egil “Drillo” Olsens Norge som slog Cypern borta med 3-1. En stor dag för norsk fotboll då U21-landslaget även gick till EM.

Portugal har det tungt och klarade bara 1-1 hemma mot Nordirland i en grupp som Ryssland leder efter fyra raka segrar. Även Israel är med i kampen.

Bosnien slog Litauen 3-0 och Grekland vann borta mot Slovakien med 1-0 och bosnier och greker, som spelade oavgjort i Aten i fredags, har tio poäng och är i topp. Slovakien är trea i gruppen med sju poäng.

Annons

Även om Polen-England blev uppskjuten på grund av regnet och nu ska matchen spelas under onsdagen istället så var det en bra kväll för Roy Hodgson. Ukraina tappade poäng för andra matchen i rad och föll hemma mot Montenegro. Vill till ett under för att engelsmännen ska missa VM.

Frankrike fick till sen kvittering och klarade 1-1 borta mot Spanien och de två lagen gör upp om toppplaceringarna. Finland, Georgien och Vitryssland får svårt.

***

Även om det är roliga bilder på en jublande Fredrik Reinfeldt bredvid Angela Merkel är jag alltid skeptisk till politiker som vill rida på en sport och sola sig i glansen kring den.

***

Säkerheten var inte på topp på Olympiastadion och det är inte heller lätt att hitta i gångarna. Plötsligt befann jag mig utanför det svenska och segerrusiga och stökiga omklädningsrummet och där Lars-Åke Lagrell tillhörde gratulanterna när Rasmus Elm och Alexander Kacaniklic kom tillbaka efter matchen.

Annons

***

Blev till att boka om flyget hem, då Erik Hamrén ger en presskonferens 10:30 i Berlin.

Publicerad 2012-10-17 00:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto