Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inget är omöjligt i fotboll, det vet även jag

Lundhs blogg

Precis som fotbollskanalen.se skrev tidigare i somras så forsätter det att kärva kring förhandlingarna om Friends Arena. Idrottens Affärers Dan Persson fortsätter att peka på att det går trögt och att gräsfrågan är olöslig. Egentligen skulle man ha haft ett avtal med Lagardère på plats i juni och sedan sköt man på det för att man inte kom överens och snart är augusti slut och inget avtal.

Det är givetvis en mardröm för arenaägarna att förhandla i ett läge där kniven sitter i strupen och förlusterna fortsätter att växa. Förstår inte hur SvFF ska kunna tråckla sig ur affären utan att ekonomin går helt i kras. För det är väl tveksamt om Peab, Fabege och andra parter går in och täcker upp förlusterna för Nationalarenan trots att man vinner på karuseller vad man förlorar på gungor.

***

Första poddgästen för hösten är bokad. Om gudarna är goda, eller onda, beroende på hur man ser det, så är “Lundh” tillbaka på måndag och det är även via ett nytt samarbete.

***

Hade velat sitta med David Moyes när han fick resultatet mellan MK Dons och Manchester United. Galet.

Annons

***

Erik Hamrén måste klara av att både ta fram nya spelare och ta poäng. Krönika efter truppen mot Österrike.

***

Malmö FF går in i årets viktigaste match mot Salzburg i kväll. Klubben har bra slagläge efter 1-2 borta och statistiken är på MFF:s sida och dessutom är självförtroendet på topp. Hur det såg ut i Salzburg spelar mindre roll, det är resultatet som styr och med ett bortamål och blott ett mål upp är Champions League inom räckhåll.

Har fått mycket skit av MFF-fans för mitt tips och det svarar jag på i min videoblogg nedan:

[youtubeplay id=”LAiAZGQaPZs” size=”medium”]

Kan inte heller förstå de fans i andra klubbar som inte vill ha MFF i Champions League. Det är till fördel för alla om det kommer in mer pengar i svensk fotboll. Dessutom går det inte att dominera för evigt. I så fall skulle IFK Göteborg aldrig ha tappat sin position från tidigt 90-tal när man håvade in CL-pengar och sponsoravtal.

Annons

Glömmer aldrig hur en DN-skribent med tydliga AIK-kopplingar skrev en krönika på 1990-talet och där poängen var att Blåvitts pengar borde delas ut till alla klubbar i allsvenskan i en slags socialism. Kom aldrig några liknande förslag när AIK nådde Champions League. Det är givetvis befängt att ens tänka den tanken, men ibland så färgar det av sig att man är supporter.

Ett annat exempel är norska Rosenborg som hade klippkort till Champions League och byggde upp en kassa få andra klubbar i Norden kunde drömma om. Har det betytt dominans? Nej, efter att ha vunnit ligan varje år 1992-2004 så har det bara blivit fyra titlar de sista tio åren och absolut inget säkert spel i Champions League för den norska jätteklubben.

Förutom att Sverige skulle klättra i Uefa-rankning och därmed skulle svenska klubbar komma närmare spel i Europa så är det så att MFF tar in pengar som ofta trillar ner i den svenska fotbollen när man värvar.Man lockar till sig spelare som inte varit aktuella tidigare och det gör att talanger och andra får söka sig andra vägar.

Annons

Dessutom sporrar andras framgångar och det visar vägen för att det möjligt. Det går att lära sig en del av MFF och dess sätt att jobba, även om allt inte går att kopiera, och även om det svider så borde alla svenska fans vilja se MFF i Champions League. Det handlar om att bryta barriärer och om MFF kan så är det givetvis så att andra klubbar kan.

Publicerad 2014-08-27 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto