Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rashford tackar bollen – men Lindelöf ser Ronaldo

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött nedan.
Om svenskar i grönt nedan.

ENGLAND

.englandkorrekt

Daily Telegraph svävar iväg i ”Tonårsdrömmar” till Curtis Jones avgörande straff i ligacupen på Anfield (5-5, 10-9 e str mot Arsenal). Jürgen Klopp agerar brutal väckarklocka. Tränaren hotar med att Liverpool kan hoppa av turneringen. Orsaken är det späckade spelschemat med klubblags-VM. ”Om de inte hittar ett vettigt datum åt oss så kan vi inte spela, och vår motståndare går vidare, eller får möta Arsenal”, varnar tysken.

Daily Mail sätter strålkastarljusen på en annan ung matchvinnare. Marcus Rashford gav sig själv en tidig födelsedagspresent (22 år i dag) när han med en frisparkskanon sköt vidare Man United (2-1 mot Chelsea). ”Ärligt talat så berodde det på bollen”, säger Rashford blygsamt, och syftar på den mer vobblande ligacupbollen. Men Victor Nilsson Lindelöf drog i en tweet en parallell till Cristiano Ronaldo (se nedan).

ANNONS

The Guardian stänker dit både Liverpools och Man Uniteds cupframgångar, och låter Uniteds tränare få njuta av stunden. ”Vi var strålande, med snabb fotboll. Det är Manchester United”, säger Ole-Gunnar Solskjaer stolt.

Manchester Evening News tycker Lindelöf inte gjorde så pjåkigt ifrån sig. 6 av 10 får han i betyg. ”Verkar uppskatta att vara i sällskap av två mittbackar i en trebackslinje, och verkade mer trygg”, skriver tidningen. Lindelöf byttes ut med en skada, men svensken är inte värre däran än att Solskjaer räknar med honom i helgen.

Evening Standard ger sin dom. Inte över någon av gårdagens cupmatcher utan över gårdagens mest envisa rykte. ”José Mourinho till Arsenal vore det ultimata sveket mot Arsène Wenger och allt han byggde”, menar tidningen, sedan The Sun, Sky Sports, ESPN och fan och hans moster, alla hänvisat till sina källor om att portugisen är intresserad om Unai Emery visas på porten.

ANNONS

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Han fixar det”, Cristiano Ronaldo alltså. Portugisen slog till på straff i den 96:e spelminuten när Juventus hade det trögt (2-1 mot Genoa). ”Det var en svår match, men Juve försöker alltid till sista minut”, säger matchhjälten. Gazzettan gör också allt för att ”Lu-La” ska sätta sig som smeknamn på Inters anfallspar Lukaku och Lautaro. I dag är det ”Lu-La Park” som gäller, en omskrivning av ”Luna Park” som betyder nöjespark. De har redan 12 mål tillsammans på sin färd genom säsongen. Svenskbetygen kommer också med toppar och dalar. Robin Olsen (Cagliari) får fina 6,5 (1-1 mot Bologna) men Albin Ekdal bara 5,5 (1-1 mot Lecce). Ken Sema (Udinese) får också 5,5 men var enligt GdS ändå bäst i det svartvitrandiga laget i gårdagens storförlust (0-4 mot Roma).

ANNONS

Corriere dello Sport tittar på klockan och har det sena segermålet i tankarna när tidningen beskriver Juve-segern som ”Utan slut”. Napoli ser heller inget slut på orättvisan sedan ett flertal straffsituationer viftats bort. ”Skamligt”, tränger sig in på förstasidan efter gårdagskvällen (2-2 mot Atalanta). Det är klubbpresidenten De Laurentiis senaste utspel, denna gång mot domarkåren i landet. ”Och sedan har man den här skitdomaren, som visar ut en gentleman som Ancelotti”, säger De Laurentiis, ”Vi är trötta på det här, det är vi som finansierar fotbollen. Utan oss hade de skalat potatis”. Tidningen noterar också att Mario Balotelli kan vara i trubbel igen. Ett foto visar att Brescianfallaren gav fingret till Interfans som häcklade honom i tisdagens match.

Tuttosport har inte bara Juventus seger att glädja sig åt. Här finns också en dystrare sida av Turin. ”Förödmjukade med 0-4: Fortsätter det så här blir det Serie B, Torino!”, skriver tidningen. Efter storförlusten mot Lazio har Torino nu fem förluster på tio matcher.

ANNONS

 

SPANIEN

.spanien

Cadena SER ger ordet till frispråkige Gerard Piqué. Neymar blir hetaste samtalsämne. ”Vi sa till honom att han gav sig av till en gyllene bur”, säger Piqué om brasilianarens omdiskuterade PSG-flytt. Pique berättar också att Barça-spelarna var beredda att hålla nere plånbokens storlek i somras för att få honom tillbaka. ”Vi erbjöd oss att gå ner i lön så att Neymar skulle kunna återvända under Financial Fair Play”, har SER som citatrubrik.

Mundo Deportivo har i sin baskiska upplaga Alexander Isak på förstasidan igen. Men den här gången är det ingen bild på en leende svensk, som läsarna vant sig vid. Den här gången gömmer han ansiktet i händerna. Isak och Real Sociedad blev i dessa Halloween-tider ”Skräckslagna” (1-2 mot Levante). Ändå är Isak en av de spelare som får fullt godkänt. Sin vana trogen sätter MD ett ord för att beskriva spelaren, i Iskas fall ”Elektrisk”. Tidningen skriver sedan bl a ”Fin första halvlek där bara ett mål saknades”. I MD:s huvudupplaga gäller ”Ballon de Messi”, alltså ännu en dag med kampanjande för att argentinaren förtjänar sin sjätte Ballon d’Or.

ANNONS

Sport, ja, vad kan den katalanska tidningen erbjuda då? Jo, ”Krav” på att Messi ska ha den där Ballon d’Or, förstås. 95 procent i tidningens webbomröstning har Messi som vinnare. Som sagt, katalansk tidning. Cristiano Ronaldo får tre procent och Virgil Van Dijk två procent.

Marca njuter av ett Real Madrid där ”Jovic avrundade festen” (5-0 mot Leganés). Tidningen konstaterar att ”Zidane hittade nyckeln med samma startelva”. Särskilt glänste Valverde och Benzema, som fick högsta betyg (tre av tre). ”Jag är nöjd men jag tycker inte det var vår bästa match”, säger tränare Zidane. Liksom MD så ger Marca Alexander Isak ett gott betyg. Han är en av bara fyra Real Sociedad-stjärnor som når upp till två stjärnor.

AS har en målhoppande Rodrygo på förstasidan och rubriken ”Real Madrid lyfter”. Tidningen infoga även ännu ett karaktärsmord av Gareth Bale. Den här gången är det krönikören Alfredo Relaño som kommer fram till att ”Om en sak kännetecknar Bale så är det att han är bortskämd” och att ”Han är ett dåligt förebild för resten av truppen”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe ser ett Marseille ”Fast i fällan”. Efter tunga 0-4 mot PSG blev förlust igen, nu i ligacupen (1-2 mot Monaco). ”Utan idéer eller vilja, André Villas-Boas mannar lyckades aldrig oroa hemmalaget”, skriver L’Equipe. ”Man kan acceptera förlusten mot PSG med tanke på motståndarens kvalitet, men inte det här. Det är skamligt med tanke på fansen som var där för oss”, säger Villas-Boas. PSG:s mittfältare Marco Verratti hann inte fira det nya kontraktet med PSG (till 2024) många minuter innan italienarens före detta agent, Donato DiCampli, meddelade att han stämmer Verratti för kontraktsbrott.

Le Parisien uppmärksammar att PSG:s stora supportergrupp Collectif Ultras Paris (CUP) tills vidare bojkottar lagets matcher. Beskedet kom i ett uttalande i går. Bakgrunden är ansträngda relationer med polis och säkerhetsvakter på läktaren samt med vissa personer inom PSG.

ANNONS

Le Progrès låter Ada Hegerberg ta sig ända fram till förstasidan med ”Europahistoria med 52:a målet”. Det blev till och med ett 53:e innan Lyons mangling var över (7-0 mot Fortuna Hjörring). Hegerbergs målskörd är rekord är för damernas Champions League.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild tar med sig ”Brandt räddade Dortmund och Favre” (2-1 mot Mönchengladbach) från onsdagens cupkväll till nyhetsettan. Möjligen räddade segern tränarens jobb men segermålet skapade också smärta. Favre hoppade av lycka innan han snabbt tog sig för vänster ben och haltade. ”Jag har en muskelskada från träningen för ett par dagar sen. Jag glömde helt bort den”, säger han.

RB Live plockar bland kommentarer efter Leipzigs storseger i cupen (6-1 mot Wolfsburg). En urladdningen efter alla problem och krismöte. Målskytten Emil Forsberg: ”Vi visade att gamla Leipzig är tillbaka. Det finns ögonblick när saker går lite fel. Då är frågan hur man går vidare. Nu visade vi det. Vi hade ett bra samtal och nu är vi här”.

ANNONS

Kicker har samlat spelarbetyg från de två cupkvällarna. Skalan är 1-6 där 1 är bäst. För svenskarna gäller: Emil Forsberg (RB Leipzig) 2, Oscar Wendt (Mönchengladbach) 3,5, Alexander Jeremejeff (Dynamo Dresden) 4, Sebastian Ohlsson (St Pauli) 4, Mikael Ishak (Nürnberg) 4 och Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld) 4,5,

TZ känner hur det bubblar i supporterleden i Bayern München. Tränare Kovacs ord om att Eintracht Frankfurt har ligans bästa fans (se onsdagens Headlines, under Focus) har inte landat väl. ”Det får stå för honom men det är inte särskilt smart. Du ska veta vem du är tränare för och vilka fans som står bakom dig”, säger en supporterklubbledare.

Sport1 uppger att Erik ten Hag är Bayern-vd:n Karl-Heinz Rummenigges favorit om Kovac skulle ersättas. För sportchefen Hasan Salimadzic är det Mauricio Pochettino som gäller, något tv-kanalen också nämnde för några dagar sedan.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Sydney Morning Herald (Australien) berättar att Perth Glory hoppas locka Zlatan Ibrahimovic till A-League. ”En kontakt har tagits med hans agent (Mino Raiola). Vi har dels frågat om han är tillgängligt, och dels om han är intresserad”, bekräftar Perth Glorys vd Tony Pignata. Det skulle gälla ett korttidskontrakt på upp till sex matcher med start i november och slut innan det europeiska vinterfönstret stänger. LA Galaxy vill behålla Zlatan, samtidigt som italienska klubbar som Napoli och Bologna sägs intresserade.

Publicerad 2019-10-31 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto