Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tänk att SvFF inte lärt sig läxan om biljettpriser

Lundhs blogg

Tänk att Danmarks herrar går ut i full konflikt med sitt förbund samtidigt som de danska damerna ska spela en helt avgörande VM-match mot Sverige. Hur har Christian Eriksen o Co mage att komma med ett sådant störningsmoment? Kan dock konstatera att det danska landslaget för damer inte har gått full Lasse Richt på herrarna – det vill säga blivit arga – utan istället stöttar Pernille Harder dem.

Se och lär för det svenska förbundet. Frågade för övrigt förbundskapten Janne Andersson om han skulle se VM-kvalmatchen i morgon tisdag (går på TV12 eller CMore med avspark 17:00). Det skulle han. Hoppas verkligen vi får se att Andreas Granqvist och de andra spelarna visar sitt stöd via sociala medier när Sverige jagar en VM-plats i Frankrike nästa sommar.

***

Fotbollskanalen on Tour är tillbaka. Från Stadion.

 

***

Ken Sema missade första dagen, sen med flyget.

***

Andreas Granqvist är stenhård i sitt motstånd mot bengaler. Efter skandalen på Tele2-Arena var landslagskaptenen kritisk på nytt. “För mig är det är enkelt. Det är förbud mot att tända bengaler inom svensk fotboll och då är det helt oacceptabelt om man gör det.”

ANNONS

***

En lugn första träning och en del spelare körde rehab och det var omöjligt att läsa ut något inför torsdagens träningsmatch mot Österrike och sedermera Nations League-premiären mot Turkiet. Men Emil Forsbergs krånglande ljumske öppnar en tidigare given plats. Kamp mellan Ken Sema och Sam Larsson om den.

Har annars svårt att se Janne Andersson göra några större skiften i VM-elvan förutom att han ska ersätta Ola Toivonen som lagt av. Satsar han på Viktor Claesson som anfallare så får han plocka in en ny högerytter, och då är väl Jimmy Durmaz aktuell.

Räknar med följande elva: Olsen – Lustig, VNL, Granqvist, Augustinsson – Durmaz, Larsson, Ekdal, Sema – Claesson, Berg. Men Janne Andersson utlovade att han skulle testa många spelare på torsdag inför tävlingsmatchen på måndag. Sedan får vi se om det ger något.

ANNONS

***

Lite konstigt att komma ner i källaren på Scandic Park och inte mötas av Lasse Richt som smyger omkring. Fotbollschefen är pensionerad från sin roll.

***

I somras försatte Janne Anderssons landslag Sverige i trans när man tog sig fram till VM-kvartsfinal mot England. Tittarsiffrorna var mäktiga och bilderna från firande supportrar vid olika storbildsskärmar hemifrån valsade runt. Och som en kompis konstaterade efter Sverige-Schweiz: “Aldrig sett så många gulklädda i Stockholm.”

Under måndagen återsamlades landslaget för omstart med Uefa Nations League. Av VM-hjältarna är 22 uttagna och bara Ola Toivonen hade tackat för sig. Förvisso fick Emil Forsberg lämna samlingen under första dagen på grund av ljumskproblem, men det är ändå slående att VM-effekten på publiken uteblivit.

När Sverige tar sig an Turkiet i hemmapremiären i nya Nations League är det bara sålt 15 000 biljetter. VM-effekten har inte genererat någon publikrusning. Även om det är en ny turnering så borde väl intresset för Anderssons landslag vara större, men tydligen inte. Okej, en måndag med sen avspark är inte optimalt men ändå.

ANNONS

Turkiet som motstånd borde locka en del personer med rötterna i landet, men det räcker inte för att generera något större drag. Tredje etage är inte öppet och det är gott om biljetter kvar. Var tvungen att klicka mig in på Friends Arenas sida för att kolla biljettpriserna och då fattar jag mer. SvFF:s marknadschef Mikael Jiffer har lagt priserna väldigt högt.

Att sitta långt ner på långsidan kostar 800 spänn. Ett snäpp upp på långsidan går på 600. På familjeläktaren kostar det 600 för vuxen och 125 kronor per barn. Så en familj med två vuxna och två barn ska langa 1450 bara för biljetterna. På kortsidorna kan man köpa biljetter för 300 kronor men givet förutsättningarna med ny turnering, sen avspark på en måndag så lär det inte dra.

Obegripligt att man inte har lägre priser. Läxan som man lärde sig efter hösten 2016 – då man satte för högra priser post-Zlatan och hade svårt att locka folk – tvingade SvFF att jobba annorlunda med biljettpriserna, och framför allt sänkte man dem. Kanske trodde man att folk skulle vara beredda att betala mer efter VM?

ANNONS

Onekligen trist att det blir en risig inramning på måndag på Friends Arena. För det blir svårvänt om man inte sålt mer än 15 000 med en vecka kvar till matchen och priserna är på den här nivån. Här hade SvFF behövt sänka priserna så att det kunnat bli mer drag, men istället gör man ett självmål efter VM.

 

Publicerad 2018-09-03 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto