Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Albin, Lennarts pojk!

Jag lärde känna Lennart Ekdal 2008. Den hösten började jag som sidekick till Ekdal på programmet Kvällsöppet i TV4. Vi fann varandra kan man säga. Det var inte alltid jag fick chansen att tala till punkt och det var inte alltid jag var med och planerade debatterna (särskilt inte den om analsex bland ungdomar, jag stod och skämdes hela sändningen) men för det mesta fick vi till ett skönt samspel.

Så småningom var det tänkt att jag skulle ta över som programledare för Kvällsöppet. Det var hösten 2011 och samtidigt fick jag den inte särskilt genomarbetade tanken att kandidera som partiledare för Kristdemokraterna. Jag fick sparken från Kvällsöppet och fick springa gatlopp i de sociala mediernas regnvåta bakgator under några dygn….

ANNONS

Det var rätt åt mig.

Lennarts son Albin träffade jag första gången 2009 när jag var i Siena (där han spelade då) för att göra en intervju med honom till Kanal 9 som sände italiensk fotboll på den tiden. Jag hade just sagt upp mig från C More för att de nästan enbart visade engelsk fotboll. Folk tyckte jag var en idiot som frivilligt sade upp mig från ett häftigt tevejobb men det finns många andra som är bättre lämpade att engagerat samtala om matcher i Premier League.

Jag vill vara där serie A är, även om det betyder att jag får rasa ner för tusen trappor till tevevärldens sunkigaste källare. Jag har hakat i alla tåg som dragit runt på den italienska fotbollen. Nu är vi sedan en tid på TV4 och det känns fint. Det är flera våningar upp från källaren räknat.

Vi som arbetar med Club Calcio älskar verkligen den italienska fotbollen och den kärleken försöker vi krama ur till er varje vecka.

Albin visade sig vara en sympatisk, cool och vältalig ung man. Jag slogs tidigt av hans driv, hans vilja, hans beslutsamhet. Många unga killar hade givit upp om de fått flytta runt som Albin fått göra. Men han har borrat ner skallen mellan axlarna och krigat på. Han har stått på tröskeln till A-landslaget under lång tid och vi har varit några stycken som stått bakom honom för att knuffa honom in i det där Zlatan-rummet och till sist kommer chansen.

ANNONS

Långsamt har unge herr Ekdal blivit bättre, starkare, större, säkrare. Framför allt har hans blick för spelet i högt tempo verkligen utvecklats under hans tid i Cagliari.

Jag minns att jag frågade Lennart hur det gick till när Juventus lockade Albin till Italien. Lennart hade undrat hur de kunde se på en så ung spelare att han skulle bli bra.

Talangjägaren från Juventus log och svarade:

– Du kan vara lugn, signore Ekdal, vi vet vad vi letar efter…

Unge herr Ekdal har en bit väg kvar till världstoppen men den sakta vandring han ägnat sig åt de sista fem, sex åren är beundransvärd och storslagen.

Han är ett föredöme i sin beslutsamhet.

Dessutom är det hur coolt som helst att boka in farsan på hotell i stan och själv ta över villan i Bromma under några galna dygn…

Hoppas huset stod kvar, Lennart!

Publicerad 2013-09-06 kl 16:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto