Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Balotellis kompromisslösa hjärta

Birros blogg

Små soliga skärvor av sommar och världen tinar mitt frusna gamla hjärta.

I Italien snackar alla om Mario Balotelli. Redan innan den senaste händelsen var han ifrågasatt, men då på fotbollsmässiga motiv. Han har helt enkelt inte varit särskilt bra på sista tiden. Jag menar att det är det enda sättet vi ska bedöma honom.

Men sansade, balanserade människor älskar att avsky andra människors kaos.

När Boban och andra flera gånger över tid anstränger sig för att plocka ner honom handlar det om så oerhört mycket annat.

Balotelli är ett geni. Han är också på gränsen till galning. Det är därför jag älskar honom. Det är också därför så många hatar honom.

Givetvis ska han med till VM. Han är italiensk fotbolls framtid. En vacker dag kommer hans hjärna ticka rätt, haka i, gnissla upp på rätt spår, och då kan han bli en av världens bästa fotbollsspelare.

Annons

Minns att även den gode Zlatan ägnade sig åt en hel del besynnerliga saker när han var i Balotellis ålder.

För två år sedan avgjorde Balotelli på egen hand en semifinal i EM mot Tyskland. Givetvis har han inte tappat allt sedan dess. Men jag tror att hans kompromisslösa hjärta sliter och drar i honom. Den där vreden är en energi i hans liv. Det går inte att öppna en kran och låta allt det där rinna ur honom, av den anledningen att allt det där ÄR vem han är. Plocka det ur honom och han slutar vara den han är.

Cesare Prandelli har ju sin etiska kod men den handlar om att ställa över spelare som drar på sig utvisningar från kommande match, så VM är inte alls i fara för Balotelli.

Däremot kan han få sitta en del på bänken, särskilt om Giuseppe Rossi blir frisk och Immobile fortsätter göra mål. Men han satt en del på bänken även under EM 2012.

Annons

Jag står med Mario i detta.

Publicerad 2014-04-27 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto