Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tala och skriv om det som hjärtat är fullt av

 

Vi är några stycken som representerar italiensk fotboll i Sverige. Jag är stolt att vara en av dem.

Men det är samtidigt en risk eftersom jag nog är den minst objektiva fotbollspersonligheten som fått chansen att sitta i en tevestudio. Det är också något jag är väldigt stolt över. Jag gillar människor som riskerar något med sina liv, som står för det de tycker också när andra kanske inte tycker samma. Obekväma människor. De behövs i teve de också. Vi brukar oftast inte bli så långvariga i tevesammanhang men vi brukar stöka till det som gott vi kan med den tiden vi får. Vi är som pibulls i en rastpark full av kastrerade pudlar.

ANNONS

När Italien åkte ut ur gruppspelet i VM 2010 satt jag också i en tevestudio på TV4. Då föll jag ihop utanför studion och fick hjälp in i taxin av chauffören. Samtidigt var det ett bra tillfälle att sörja ordentligt med en gång.

Kommentatorer och tyckare tar ibland sig själva på för stort allvar. Samtidigt är de en del av upplevelsen. Under lång tid dominerade Arne Hegerfors och Bo Hansson i stort sett all liveidrott i televisionen i det här landet. De satte så klart sin prägel. Nu är kanalerna och kommentatorerna fler, liksom tillfälliga tyckare ur fotbollsvärlden eller kulturvärlden. Det är en rätt god konst att förstärka intrycken utan att alltid behöva skapa dem själv. Jag kan bli rött på fegheten bara. Människor med starka viljor och åsikter som håller käften när de egentligen vill sjunga ut för att de är så förtvivlat fega och rädda för att några ska tycka illa om dem.

ANNONS

Ängsligheten är som en cancer. Stå upp för den du är, säg det du tycker så håller du ditt hjärta rent. Dessutom får du fansen med dig. För bland fansen finns det ingen objektivitet. Det finns ingen som överväger åsikter i det oändliga. Man reagerar med hjärtat  först. Låt även hjärtat få plats i det offentliga fotbollssverige.

Spelarna är likadana. De flesta är tristare är Folkpartiets partiprogram. De flesta talar men säger ingenting. De vill inte stöta sig. Men livet handlar om att stöta sig. Inte för sakens skull, utan för att det är viktigt att du står upp för den du är. Inte genom att ställa dig på någon annan, utan bara genom att vara trogen mot dig själv.

Samtidigt finns det många fantastiska kommentatorer och programledare i Sverige. Hussfelt, Wenström, Perlskog, Brolin, A. Andersson och många andra.

ANNONS

Våga tala om det hjärtat är fullt!

Publicerad 2014-05-07 kl 14:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto