Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wilands monstermatch.

Birros blogg

Målvakter i fotboll är lite som trummisar i rockband. Egensinniga, märkliga, heliga dårar.

Vet inte om ni såg svenske Wilands helt egna batalj mot Juventus i Köpenhamn igår men jag kan meddela att han gjorde en halsbrytande bra insats. Han tog allt. Bland annat fem frilägen där klockorna för mål redan börjat ringa.

Han var verkligen helt enastående.

Det påminde lite om den där kvällen när Glenn Hyse´n (och möjligen resten av det svenska landslaget också) mötte England borta i den där VM-kval matchen för länge sedan.

Jag följer flera italienska tidningar på Twitter och man kunde höra hur hårrötterna slets i förtvivlan över svenskens storspel.

Om Juventus kan man tala mycket. Framförallt är det tydligt att Antonio Conte rör sig på rätt djupt vatten fortfarande i Europa. Hans byten kommer för sent eller inte alls och hans taktik är fortfarande allt för mycket präglad av hur Juventus spelar hemma i serie A.

Annons

Alldeles oavsett kvaliteten på lagen är spel i Europa en annan sorts dans som delvis kräver annan taktik.

De två tappade poängen är svåra att värdera. Givetvis borde Juve ha vunnit men nu får man sno tillbaka de där poängen någon annanstans istället.

 

Publicerad 2013-09-18 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto