Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Deras lögner blir vapen mot de själva

Malmö är numera både en vacker och stolt stad.

Annat var det förr.

Jag minns en resa hit 1995. Jag hade precis blivit dumpad av en flicka jag fortfarande var svårt förälskad i. Det var sommar och VM i friidrott i Göteborg. Jag låste dörren till mina förbannade 21 kvadratmeter och tog ett långt, långsamt tåg till Malmö.

Jag möttes av en stekhet och stängd stad. Kockums hade lagt ner och staden befann sig i en sorts depressiv dvala.

Lund var större än Malmö på den tiden. Så kändes det åtminstone.

Jag läste dikter och drack sprit. Efteråt träffade jag en flicka som jag följde med hem och den sommaren tillbringade jag rätt mycket tid i Malmö och i Lund.

I dag tar jag en promenad genom gråa kättingar som släpar i marken från himlen. Det är rått och luften prickas av regndroppar som ser ut att stå still framför mig. Men Malmö är verkligen vackert.

Det är också hedrande att få vara i Zlatans hemstad.

Jag är ute och uppträder just nu. I går i Malmö kom det fram fler stycken i italienska landslagströjor. Det är verkligen roligt att se att det finns människor som är som jag, som förälskad sig i den italienska fotbollen.

Vi delar en hemlighet. Det sjuder starkt av stolthet runt oss. Vi värnar denna spirande eld.

Varje gång jag möter någon som gillar italiensk fotboll stärks jag. Jag behöver den där styrkan, allt mer.

Det är ingen hemlighet att jag är en tydlig röst för många olika saker i den svenska offentligheten. Det är heller ingen hemlighet att jag ofta möter motstånd. Många gånger tycks det legitimt att attackera mig och inte bara det jag skriver. Det är rätt tröttsamt.

Jag har också haft en rätt besvärlig tendens att reagera väldigt starkt på allt detta.

Sanningen är dock också att jag får mycket uppmuntran och det börjar bli dags att fokusera på det goda, det ljusa, det starka i livet.

Ge aldrig din fiende uppmärksamhet och legitimitet han inte är värd.

Så länge dina fiender har fel bild av dig, så länge de tillskriver dig lögner och uppfattningar som inte stämmer rusar mörkret förbi dig. Det är inte dig de skriver om. Du är en annan. Du är någon annanstans.

Deras lögner blir vapen som vrids mot de själva.

Du segrar utan att det kostar dig något.

Nu är landskamperna avslutade och i helgen drar serie A igång igen. Det ska bli riktigt kul att sända Club Calcio igen.

Publicerad 2013-11-22 kl 11:25
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons