Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det italienska derbyt

Birros blogg

Ibland känns livet som att bli utsparkad från en skåpbil och till sin fasa upptäcka att man just hamnat i Lazio-fansens högborg…. Och upptäcka att man tog aldrig av sig sin Roma-jacka.

Människor blir främlingar som blir fiender…

Men mycket av det där bor inuti mig själv. Med det inte sagt att det aldrig är sant att människor kan se snett på dig och även vara direkt fientliga, men lika ofta är det dina egna inre demoner som sliter i sina kedjor och ställer till det för dig.

Vintern masar sig upp till plusgrader igen och det uppskattas.

Men det är grått som i helvetets förgård.

I kväll möts Juventus och Inter. Det italienska derbyt instiftades officiellt av journalisten Gianni Brera. Till grund hade han det faktum att Juventus och Inter är de klubbar som har flest fans i hela Italien.

Annons

Det finns Inter och Juve-klubbar i väldigt många städer över hela landet.

Juventus är störst. FIAT gav arbete, trygghet och värdighet åt hundratusentals unga italienare efter kriget och många av dem reste ifrån sina bondesamhällen till Turin och arbetade några år innan de flyttade tillbaka.

Med sig hade dem lojaliteten mot FIAT och kärleken till Juventus. Det finns orter runt Catania på Sicilien där fler håller på Juventus än på Catania.

Detta är också bakgrunden till varför en spelare som Alessandro Del Piero kan bli framröstad som hela Italiens populäraste idrottsman. Detta i ett land där de lokala regionernas gränser är sylvassa.

Club Calcio startar i kväll klockan 20 och 45 minuter senare är det dags för en av säsongens höjdpunkter.

Vi ses.

Publicerad 2014-02-02 15:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto