Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MER HJÄRTA!

Birros blogg

Det finns en intellektuell hederlighet, ett hjärtligt anspråk att på allvar lyfta fotbollen, göra den till det den är, här i Italien som jag verkligen uppskattar och på flera sätt är en del av.

Jag har alltid försökt skriva om fotboll ur delvis ett annat synsätt.

Just nu, på RAI Sport snackar åtta stycke om Socrates. De talar väldigt lite om hur han spelade fotboll, och de nämner inte ens att Italien slog hans älskade Brasilien den där stekheta sommardagen i VM 1982.

De talar om politiken, medmänniskan, kulturpersonligheten. De pratar om honom med en kärlek som jag annars inte hör män tala om sina barn, fruar eller mammor. De talar litteratur, konst, om kärleken, livet, sorgerna, förvirringen, allt speglat genom fotbollen och genom en enda spelare, i detta fall Socrates.

Detta är något vi helt saknar i Sverige. Det finns ingen som vågar vara intellektuell i svensk sportjournalistik eftersom alla är livrädda för att bli betraktade som pretentiösa.

Annons

Men livet ÄR högtravande. Fotboll handlar om MER än löpvägar och inlägg, spelsystem och statstik.

I bland tror jag att fotbollen handlar om allt förutom det jag nämnde ovan. Men lyssnar man på hur nästan alla snackar fotboll i Sverige kan man tro att någon öppnat en kran ur alllas hjärtan  och bara låter allt rinna ut.

Jag vill ha mer av hjärta, mer av allt det som fotbollen får oss att KÄNNA.

Nu snackar alla i Sverige som om fotbollen vore ett mattetal att lägga i en stol och räkna ut.

 

Publicerad 2014-04-17 18:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto