Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
31v

VM-GUIDE, Sydkorea: ”Kanske VM:s sämsta lag utan Ki”

Foto: Bildbyrån

Sydkorea åker till Ryssland för att göra det omöjliga och ta sig vidare från gruppspelet för blott tredje gången i historien.
Här är guiden till Sydkorea i VM 2018.

I samarbete med The Guardian och medier över hela världen presenterar Fotbollskanalen VM-länderna. Nu: Danmark
Författare: Seo Hyung-wook, MBC TV och footballist.co.kr.

Sydkorea spelade större delen av kvalspelet med en 4-2-3-1-uppställning, men förbundskapten Shin har betonat vikten av att inte lägga alltför stort fokus på vad för formation man inleder matchen med – det förändras under matchens gång. I vissa sekvenser har det varit som att Sydkorea spelar med en trebackslinje och med två anfallare på topp, men då utan någon vidare framgång då man saknar rätt spelartyper för jobbet. Bristen på kvalitativa anfallare har resulterat i mittfältet – formstarke Son Heung-min (Tottenham), Kwon Chang-hoon (Dijon), Lee Jae-sung (Jeonbuk) och Hwang Hee-chan (Red Bull Salzburg) – fått ta större ansvar i anfallsspelet.

Enligt uppgifter kan Son, som bevisligen har behärskat anfallsrollen i Harry Kanes frånvaro i Tottenham, komma att spela som ensam anfallare i VM. Son och Ki Sung-yueng är lagets två viktigaste spelare. Ki, som ser ut att lämna Premier League-nedflyttade Swansea när hans kontrakt går ut i sommar, är lagets spelfördelare, hjärta och lungor. Han kan både spela i en djupt liggande spelfördelande roll liksom som en box-till-box-spelare - och utan honom är Sydkorea VM:s kanske sämsta lag.

Son åker till VM i Ryssland med ett helt folks förväntningar på sina axlar. Han kommer från en stark säsong i klubblaget bakom sig och förväntas ta Sydkorea vidare från gruppspelet, en bedrift man tidigare bara lyckats med vid två tillfällen i historien.

Vem kan bli en besvikelse?
Son Heung-min kan egentligen bara bli en besvikelse med tanke på de högt ställda förväntningarna. Son stod för 18 mål och 11 mål i alla turneringar för Tottenham under säsongen och kommer, definitivt, få det svårare i ett svagare lag. Han har allt som oftast haft det svårt i landslaget och, trots att Shin arbetat för att forma laget efter Sons styrkor, ser inte ut att få det att fungera fullt ut.

Hur långt kan Sydkorea gå?
Målet är att gå vidare från gruppen. Realistiskt är kanske att man inte ens klarar det, men man visade i kvalspelet upp en frejdig offensiv och snabbt kombinationsspel. Med lite tur kan Sydkorea vinna mot Sverige och på så sätt gå vidare från gruppen.

Översättning: Joel Åberg.

GRUPP F

# Lag S V O F +/− P
1 Sverige 3 2 0 1 3 6
2 Mexiko 3 2 0 1 -1 6
3 Sydkorea 3 1 0 2 0 3
4 Tyskland 3 1 0 2 -2 3
Publicerad 2018-06-11 kl 09:25

Om guiden

I ett världsomspännande samarbete, med The Guardian som samordnare, kan Fotbollskanalen presentera en guide för alla länder i VM. France Football, Globo, El Pais och Blick är några av de medverkande medierna.

Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons