Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
32v

VM-GUIDE, Peru: Älskade "Tigern" ska ge framgång i Ryssland

Foto: Bildbyrån

"Tigern" Ricardo Gareca är Perus enormt populäre förbundskapten.
Ett smeknamn som passar in även på laget.
Här är guiden till Peru i VM 2018.

I samarbete med The Guardian och medier över hela världen presenterar Fotbollskanalen VM-länderna. Nu; Peru.

Taktisk analys
Författare: Pedro Canelo – El Comercio

Ricardo Gareca, Perus enormt älskade tränare, kallas för ”Tigre” – tigern. Smeknamnet passar den kämpainstinkten hans lag visade när man kvalificerade sig för VM för första gången på 36 år. Ledda av kaptenen och rekordmålgöraren Paulo Guerrero har laget en krigarsjäl och kommer att ge allt för att göra nästa kapitel av deras remarkabla historia till ett lyckligt sådant.

Först spelstilen – sedan dispositionen. Gareca använde hans finkänsligt tränade öga till att välja rätt spelare för den typ av fotboll som han håller kär, med fokus på bra bollbehandling. Peru hade förlorat sin fotbollsidentitet över de 20 åren före han tog jobbet 2015. Han tog tillbaka elegansen som hade saknats och la till mer moderna toucher av fysisk styrka och en hängivenhet till disciplin. Allt föll samman så att de nådde Ryssland 2018 efter att ha slagit Nya Zeeland i playoff.

Perus förberedelser hade slagits av en stor smäll när Guerrero stängdes av från VM efter att ha fått ett Fifa-straff för doping. Men hans uppskov i slutet på maj betyder att Peru kommer att åka till turneringen med deras starkaste lag tillgängligt.

Gareca kommer troligen att starta med Pedro Gallese i målet, Luis Advincula på högerbacken, Alberto Rodríguez och Christian Ramos som centrala försvarare och Miguel Trauco som vänsterback. Renato Tapia och Yoshimar Yotún, en duo som kompletterar varandra väldigt bra med deras positionering och passningskvalité, kommer att spela i mitten av planen. Trion som opererar bakom Guerrero kommer att vara André Carrillo, Christian Cueva och Jefferson Farfán.

Om Peru har svårt att hitta målet är ett alternativ att trycka fram Farfán i anfallet med sin gamla kompis Guerrero, och byta till ett 4-4-2. Det är vad Gareca har jobbat på under deras träningsläger i San Luis, och det föll samman väl i mars-landskamperna med vinster mot Kroatien och Island.

Fifa tillät de VM-deltagande länderna att ta ut en preliminär trupp på 35 spelare, men Gareca valde endast 24. Han ville inte jobba med en för stor grupp så bara en spelare från den ursprungliga listan skulle petas. Hans blick är fokuserad på kärnan i det lag som han formerade för två år sedan i Copa America ”Centenario” – 100-årsjubileet. Där slogs de ut på straffar i kvartsfinalen; de kommer att behöva ”eye of the tiger” om de hoppas på att sluta på en liknande placering i Ryssland.

Vem kan överraska i Perus lag?
Edison Flores är lagets strålande ljus och ett ständigt målhot. ”Orejas” – öronen – som han är känd som, har nio mål under Gareca-eran och hans närvaro i offensiven har varit avgörande i flera viktiga segrar – speciellt på bortaplan mot Paraguay och Ecuador. Han är 24 år gammal och spelar för Ålborg i Danmark, men en flytt till en större liga kommer säkerligen snart.

Vem kan bli en besvikelse?
Garecas huvudoro är Alberto Rodriguez. 34-åringen är hans huvudförsvarare och lagets nuvarande kapten, men han har lidit av en lång rad skador och är fortfarande inte på 100 procent.

Hur långt bör Peru gå?
Åttondelsfinal. Perus avgörande match kommer att bli den första, mot Danmark i Saransk den 16 juni. Om Garecas lag övervinner det här hindret så kommer de att vara i en oslagbar position till att nå den andra rundan. Mot ett lag så fysiskt imponerande som danskarna, kommer Peru behöva såra genom lagarbetet och effektiv hantering av bollen.

Översättning: Aron Forsberg.

Grupp C

# Lag S V O F +/− P
1 Frankrike 3 2 1 0 2 7
2 Danmark 3 1 2 0 1 5
3 Peru 3 1 0 2 0 3
4 Australien 3 0 1 2 -3 1
Publicerad 2018-06-06 kl 18:48

Om guiden

I ett världsomspännande samarbete, med The Guardian som samordnare, kan Fotbollskanalen presentera en guide för alla länder i VM. France Football, Globo, El Pais och Blick är några av de medverkande medierna.

Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons