Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK:s oro med bara en vecka till premiär: "Vi är inte helt säkra på vart det tar vägen"

Allsvenskan

SOLNA. Ut i kvartsfinal i Svenska cupen.
Nu berättar Andreas Brännström om vad som varit bra och mindre bra i AIK.
- Vi har lite för låg lägstanivå och det hänger nog ihop med det gänget som har lämnat, säger han till Fotbollskanalen.

6:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från AIK:s möte med Hammarby i spelaren.

Ny tränare och flera förändringar i spelartruppen. Andreas Brännström har haft mycket att göra för att fylla hål efter att Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Nabil Bahoui, Per Karlsson, Nicolas Stefanelli, Yasin Ayari och Joe Mendes försvunnit.

Och försäsongen har varit upp och ner.

Laget tog sig vidare från gruppen i Svenska cupen, det efter att ha besegrat på pappret sämre lag, som Östersund och Varberg, och spelat oavgjort mot Västerås. I kvartsfinal tog det stopp efter 1-2 mot Hammarby.

När Fotbollskanalen frågar Brännström vad som har varit bäst hittills svarar han:

- Det kanske har varit lite oväntat, men vi kanske har varit bäst på de svåra sakerna. Om man ser hur vi har skapat chanser och har gjort mål så har det egentligen varit på det svåraste sättet, vi har öppnat helt samlade lag. Det är ganska vackra saker. Så där har vi tagit det ganska snabbt framåt, säger han.

Annons

Om vi vänder på det, vad är du inte lika nöjd med?
- Vi har haft svårare att göra de enkla målen. Fasta situationer, kontringar. Vi har haft ett Sebastian Larsson-hål att fylla. Han var ett säkerhetsbälte för övriga och tog bort de där kontringarna, man fick komma i en andra- och tredjevåg. Där har vi varit lite ihåliga och behöver hitta lösningar.

Det är många rutinerade spelare som har lämnat - tycker du att andra har ersatt den biten?
- Det är just det jag menar. Vi gör väldigt svåra saker, ibland ser det fantastiskt bra ut, men vi har lite för låg lägstanivå och det hänger nog ihop med det gänget som har lämnat. Så vi behöver jobba väldigt snabbt.

Ni gjorde tre mål mot Östersund och lika många mot Varberg, på pappret sämre lag, men ni har haft svårare mot bra lag - hur ser du på det?
- Det är det steget vi behöver ta… att vi har väl vunnit matcher om vi har varit klart bättre än motståndarna. Har vi bara varit lite bättre så har vi inte vunnit. Det är vårt steg att ta. Vi behöver hitta en lägstanivå där vi kan vinna på andra sätt än att vara överlägsna i fotboll.

Annons

- Då är det små saker som avgör. Du kommer inte dominera de här i 45 minuter, då behöver du klara av att vinna på andra sätt. Och det är vårt steg att ta.

Känner du en ovisshet när det kommer till hur bra ni är?
- Ja men lite, och det tror jag att de flesta gör just för att när andra lag har byggt på så har vi byggt om. Och så har det kommit spelare under försäsongen. Så vi är lite senare än andra lag. Så vi är inte helt säkra på vart det tar vägen.

Hur är det i en klubb där kraven ändå är stora?
- Det är tydligt att vi måste jobba jäkligt snabbt, snabbare än andra klubbar.

Publicerad 2023-03-25 kl 11:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto