Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fjorton nya spelare i Varberg - tror att nästan alla kan slå igenom: "Har fått riktigt bra träff"

Allsvenskan

Fjorton spelare ut - lika många in.
Då tror Joakim Persson att nästan alla nya kan slå igenom.
- Vi har fått in åtta-nio spelare som vi har fått riktigt bra träff på, säger han till Fotbollskanalen.

3:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Varberg-Östersund i spelaren ovan.

Varberg reste sig på nio och hängde kvar i allsvenskan efter att ha besegrat Öster i ett kval. Till den här säsongen har laget tappat 14 spelare och värvat in lika många. Det är nästan en helt ny trupp som man nu har - och tränaren Joakim Persson tror att det kommer att bli mycket bättre än förra säsongen.

- Vi blir bättre i år för att vi har ett betydligt bättre lag. Mer spets, fler alternativ, en hunger. Vi har fått in åtta-nio nya spelare som vi har fått riktigt bra träff på. Sedan har vi två-tre bubblare till som vaknade upp i Spanien på träningslägret och som helt plötsligt när det blev varmt visade lite andra takter än innan, som inte var så glada för styrketräning, tre minusgrader, snö och vind, säger han till Fotbollskanalen och lägger till:

Annons

- Så vi har ett spännande material.

Vem kommer folk att få upp ögonen för?
- Oj, jag skulle kunna rabbla upp sju-åtta namn.

Varsågod - vilka blir det då?
- Eliton (Junior) som vi hade förra året men som är som en ny spelare, Ismet Lushaku kommer att ta betydligt större kliv, Alfonsi, Victor Karlsson, (Villa) Pussick, eventuellt Ömür Pektas, Assad (Al Hamlawi) om han får vara skadefri eftersom han kan bli en light-version av Astrit Selmani, och Yassine (El Ouatki) från PSG som är en fantastisk spelare.

- Och så har vi fått in två väldigt spelskickliga mittbackar i Niklas Dahlström och Vilmer Rönnberg från Hammarby Talang, och så har du Maxime (Sainte) som är korsbandsskadad men tillbaka om några veckor. Så det är en del smått och gott.

För att skala ner det från de elva spelarna som Persson nämnt så frågar Fotbollskanalen om han kan säga en som han tror kommer att slå igenom i år. Då nämner han en som inte var bland de elva han pratat om. En som var i klubben förra året.

Annons

- Ismet Lushaku. Det sitter otroliga egenskaper där. Det är bara utan boll han ska bli bättre. Med boll är det yppersta klass i svensk fotboll.

På den allsvenska upptaktsträffen tippades Varberg på nedflyttningsplats. Joakim Persson fnyser åt tipset.

- Jag tror inte att någon har sett en halvlek av oss i år. Vi har använt 30 spelare. Om vi hade velat så hade vi nog vunnit fem-sex träningsmatcher. Men vi väljer att titta igenom materialet ordentligt så att vi vet vad vi har när vi går in i säsongen, säger han.

Förra året tog Varberg 31 poäng. Det ska bli bättre den här säsongen.

Vad är du nöjd med?
- Att ta 40 poäng hade varit intressant. Vi har 37, 37 och senast 31. Så 40 poäng, då brukar man hamna runt åtta-nia-tia, säger Persson.

Publicerad 2023-03-28 kl 16:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto