Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lundh tippar allsvenskan 2023 - HBK och IFK Göteborg: "Det framstår som en utopi"

Allsvenskan

Den 1 april drar allsvenskan i gång.
Fotbollskanalen räknar ner och Olof Lundh tippar tabellen - i dag IFK Göteborg och Halmstads BK.

4:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkter från Blåvitts möte med Peking i cupen.

IFK Göteborg

Vad kommer att göra supportrarna glada?
Det är prövande tider för alla blåvita. Inte nog med att föreningen sliter sportsligt, lillebror BK Häcken gör det mesta rätt. Att man fortfarande plockar fram unga spelare som tar kliv i A-laget: Bångsbo, Carneil, Carlstrand och Felix Eriksson.

Vad kommer att göra supportrarna besvikna?
Att det framstår som en utopi med guldpytt på Kamratgården och att man verkar sakna sjukdomsinsikt om vad som händer och sker i fotbollsvärlden.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Under flera säsonger har Blåvitt tagit fram talanger som sålts vidare: Dahlberg, Nygren, Tolinsson, Holm. Klart att det lockar scouter till Gamla Ullevi för att kolla om några av de unga spelarna på frammarsch är redo för flytt.

Annons

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Först behöver man hitta en ny tränare och sedan får man se var man kan behöva förstärkning. Sett till cupspelet är försvaret svajigt och en ny tränare kan vilja få till en del skiften.

Hur säkert sitter tränaren?
Svaret fick Mikael Stahre efter tredje cupomgången. Sedan Håkan Mild kom tillbaka som klubbdirektör för dryga två år sedan och sparkade Pontus Farnerud som sportchef har klubben sparkat Roland Nilsson och Stahre.

Hur går det för laget?
Det finns tillräcklig kvalitet och rutin samt mål för att höja sig spelmässigt jämfört med cupspelet där man åkte ut och även fick stryk av Gais. Marcus Berg kommer att vara bökig och jobbig för moståndarna och kommer att skicka in en del mål. När Pontus Dahlberg är tillbaka efter skada får men en stabil målvakt. Man har fyllt på med Carlén, Hagen, Ohlsson, Trondsen och bör hålla den värsta bottenstriden på rejält avstånd. Nej, det är inte ett lag som slåss om medaljer eller Europa, men väl om att nå upp på övre halvan. Blåvitt hamnar till slut i mitten, på en 8:e plats.

Annons

***

Halmstads BK

Vad kommer att göra supportrarna glada?
Allsvenskt spel igen. Efter en säsong i superettan är Halmstad tillbaka och inte sedan 2014 har man hängt kvar. Man kommer köra med samma modell som 2021 och Viktor Granath kommer se till att det blir fler mål.

Vad kommer att göra supportrarna besvikna?
Kanske att det finns en rätt stor försiktighet i hur HBK spelar fotboll? Det är givet att man vill ha ännu offensivare fotboll, men verkligheten är en annan.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Alexander Johansson? Kazper Karlsson? Ofta har klubbarna i utlandet fokus på unga spelare och i HBK kommer det fram en del talanger, men tveksamt om de är redo för flytt redan nu.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Om målskyttet inte lossnar för Granath och Johansson kan en anfallare stå på inköpslistan, men HBK är precis som på plan ganska försiktigt.

Annons

Hur säkert sitter tränaren?
Managern Magnus Haglund fick köra vidare efter att HBK trillade ur 2021. Många föreningar hade bytt i ett sådant läge. Halmstad-ledningen vet vilka förutsättningar som man har och tror på kontinuitet i form av Haglund ihop med Pelle Olsson.

Hur går det för laget?
När Halmstad var uppe och vände senast trillade man ur efter kval. Då brast målskyttet men Pelle Olsson hävdade nyligen i min poddintervju med honom att det var lite av en myt. Man fick till många offensiva aktioner, men gjorde inte mål. Återstår att se om Alexander Johansson och Viktor Granath klarar av det som Marcus Antonsson inte fixade. Annars blir det en lång kamp för ett disciplinerat HBK att försöka klara sig kvar i allsvenskan. Viktig återkomst i form av Amir Al-Ammari och det slutar lyckligt med en 13:e plats.

Annons

***

Lundhs tips:

1.

3.
4.
5.
6.
7.
8. IFK Göteborg
9.
10.
11.
12.
13. Halmstads BK


14.

15.
16.
Publicerad 2023-03-23 kl 17:30

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto