Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jättehyllningen till Elfsborgs stjärnytter: "Då får han ett dundergenombrott"

Allsvenskan

Sexa förra året.
Nu vill Elfsborg ta en högre placering.
Då tror Johan Larsson att yttrarna kan slå igenom.
- Kan Alexander Bernhardsson få vara skadefri är jag helt övertygad om att han kommer få ett dundergenombrott, säger han till Fotbollskanalen.

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpundpunkterna från Midtjylland-Elfsborg i spelaren ovan.

Säsongen 2021 slutade Elfsborg fyra och hade bara två poäng upp till trean Djurgården som tog den sista platsen till Europa. Därför var kanske förra året en liten besvikelse för några när Jimmy Thelins gäng slutade sexa med sju poäng upp till trean Hammarby?

Nu tror lagkapten Johan Larsson att Elfsborg kan få ett lyft.

- Jag tror att vi behöver bli mer stabila. De här matcherna som står och väger. Det känns som att försvarsspelet är lite vassare, det ser bättre och bättre ut. Kan vi ta steg där och använda våra offensiva spelare ännu högre upp, och vinna bollen ännu högre upp, så tror jag att vi kommer ta fler poäng i år, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Elfsborg har spets och bredd i sina yttrar Alexander Bernhardsson, Jacob Ondrejka och Jeppe Okkels. Johan Larsson tror att kantspelarna kan göra livet svårt för motståndarna.

- Våra yttrar är våra vapen. Vi spelar ofta med en felvänd nia som är med ryggen mot motståndarnas mål. Våra yttrar är genombrottsstarka, snabba och bra avslutare. Så det är vårt vapen i anfallsspelet och de ser onekligen vassa ut, säger han.

Alexander Bernhardsson har haft en hel del problem med skador, men förra året visade han att han är tillbaka på allvar. Det blev sju mål och tre assist och sedan en plats i Janne Anderssons januaritrupp, där han också gjorde det bra.

När Johan Larsson pekar på en spelare som han tror kommer att få ett genombrott i Elfsborg - då blir det Bernhardsson.

- Jag tror väldigt mycket på Alexander Bernhardsson. Om han bara får hålla sig skadefri nu. Han har sett ruggig ut. Han har kvaliteter som väldigt få besitter, säger Larsson och fortsätter:

Annons

- Kan han bara få vara skadefri och hålla ihop det en hel säsong så är jag helt övertygad om att han kommer att få ett dundergenombrott. Otroliga spetsegenskaper. Han kan skapa något på helt egen hand, inte bara med bollen utan med löp och trycka ner en backlinje själv. Han ser vass ut.

Publicerad 2023-03-27 kl 11:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto