Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Besaras hyllningar till Hammar: "Som att han är tacksam över att få vara med och träna"

Allsvenskan

Montader Madjed och Jusef Erabi har fått många rubriker på försäsongen.
Men Nahir Besara vill lyfta en annan spelare.
- Min gubbe är Fredrik Hammar, säger han till Fotbollskanalen.

4:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Mjällby-Hammarby i spelaren ovan.

En del tycker att det är svårt att veta var man har Hammarby i år, det med tanke på att flera viktiga spelare har lämnat. Men Nahir Besara är inte orolig. Han tycker att laget har byggt upp en bra grund att stå på, och han tycker att flera av de yngre spelarna har imponerat.

- När de yngre spelarna gör det bra då blir jag extra glad. Du kunde ju ta på glädjen hos Jusef Erabi i derbyt, att vara så ung och få avgöra ett derby. Jag unnar de här yngre spelarna framgångar. För det som folk inte ser är hur de här spelarna jobbar så hårt på träningar, säger han.

Besara tycker att Erabi har gjort det bra och att han tror att Montader Madjed kommer att få ett genombrott i år. Men det är en annan som han vill prata lite mer om.

Annons

- Min gubbe är Fredrik Hammar. Jag gillar honom väldigt mycket. Jag gillar sättet han är på, sättet han jobbar på. Han klagar aldrig utan kör alltid stenhårt, varje träning och varje match. Det är som att han är tacksam över att få vara med och träna med A-laget. Det är sådana killar man vill att det ska gå bra för, säger han och fortsätter:

- Efter han har spelat en match med oss så är det som att han inte fattar vad som har hänt, att han tror att han har stått i klacken och kollat på matchen och hoppat och skrikit och hejat. Så man unnar honom all den här framgången och det är så kul att han har varit så bra som han har varit.

Vad gör du med din erfarenhet för att hjälpa en som Hammar?
- Hammar är så smart att han kanske inte behöver lika mycket hjälp som en del andra. Men han är en sån som hela tiden frågar mig om saker på plan, om positionering och allt möjligt. Så vi pratar hela tiden.

Annons

- Han är en av spelarna som jag umgås mest med, trots att han är så mycket yngre. För han vill lära sig, han vill lyssna, han vill ta till sig. Han är glad över att vara i Hammarby och han sprider positiv energi. Han har gjort väldigt mycket rätt och nu gäller det att få spela så mycket som möjligt.

Publicerad 2023-03-26 kl 16:27

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto