Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dom måste ha avskytt Ibra.

Det är min första tanke när jag läser prislappen. 24 miljoner euro??? Som ska betalas först om ett år, då svensken förmodligen redan har betalat av sig. (Vänsterbacken Alexandar Kolarov med bara ett år kvar på kontraktet flyttade från Lazio till Man City för 22,5 miljoner euro i sommar. James Milner kostade 30 från Aston Villa.)

Barca måste ha hatat honom. Guardiola eller rentav flera i klubben. För inte tar man en förlust på bortemot en halv miljard på en spelare på ett år, skickar ut honom med huvudet före med en stor rea-lapp på ryggen om han inte har gjort sig komplett omöjlig. Man gör sig väl inte av med en spelare med en så giganstisk förlust för att han har en jobbig agent? Inte kan det väl bara vara Pep som tar på sig en sån ekonomisk förlust ensam? Vad har han sagt och gjort? Varför var han så olycklig hela våren?

Ja, Galliani och Silvio visade sig vara vinnarna i den här historien. Milan köper sin andra stora underhållare från Barcelona på två år. Först Ronaldinho, sedan Ibra. Och Serie A får tillbaka sin största profil igen. Nu återstår att se om Raiola kan tjäna en slant även på den här affären. Pizzabagarsonen har gjort sig en förmögenhet på att göra Zlatan impopulär här och där.

Nu ler alla på Milanello, men Milanello skiljer sig från Inters träningsanläggning uppe i Appiano Gentile. På Milanello kan du inte spela Allan och göra som du vill. Jag har varit där mycket, och jag har varit på ‘insidan’. Jag har sett vilken respekt spelarna har för varandra, för kockarna, för massörerna, för planskötarna. Det är en familj, en helt unikt skött klubb. Inter är lite mer åt det anarkistiska hållet och kan upplevas som charmig, men på ett helt annat sätt.

Jag tror att Ibra kom till Juventus i rätt läge. Rätt klubb och rätt tid. Han hamnade också i Inter i rätt läge, men flytten till Barca var på flera sätt dömd att misslyckas. Det som förvånar mig mest är att Barcelona inte gjorde tillräcklig research på svenskens profil. Personlighet, ego, historia. Med så mycket pengar på spel. Och ännu en gång vräker Pep ut både pengar och lägger ytterligare en dålig affär på sitt samvete. Nu står Zlatan snart öga mot öga med sin gamle president Massimo Moratti i Il Derby della Madonnina, den lilla madonnans derby i Milano.

Det vi vet om vi ser tillbaka på Zlatans historia är att han kommer att göra succé sin första tid i Milan, och att han någon gång de kommande tre åren kommer att skicka ut sin numera stormrika knähund Mino Raiola för att skälla igen. Det är egentligen bara Real Madrid kvar att spela i nu för Ibra för att kopiera idolen Ronaldo som lyckades spela i båda de gigantiska klubbarna i Spanien och Milano under sin karriär.

Flytten innebär att han flyttar från ett en av 2000-talets giganter till en annan. De senaste åtta åren har Barcelona spelat två CL-finaler och vunnit båda. Bara Milan är större. Under Ancelottis ledning har Milan vunnit två av tre finaler från 2003 och framåt. Milan är en klubb för stora matcher, för underhållning, för spektakel. Det kluckar till i magen när jag tänker på vad Ibra och Ronaldinho ska hitta på tillsammans. Två underhållare som älskar bollen och som ofta söker den eleganta lösningen. Blir det för stillastående? Pato lär få springa ihjäl sig!

Jag säger bara ‘Benvenuto Ibra. Buon ritornato in Italia’.

Klockan 20:00 öppnar vi ‘Club Calcio’ i TV4 Sport, med Ibras presentation i Milano. Och med Birro & Bank såklart. Vi ses då!

Publicerad 2010-08-29 kl 00:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons