Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

I Maradonas fotspår

Sommaren 1991 var Gianluca Vialli Liguriens store hjälte. Med sina 19 mål hade han och Roberto Mancini skjutit scudetton till Sampdoria för första gången i klubbens historia.

ANNONS

Samma sommar packade Diego Maradona sina väskor och lämnade Neapel som Napoli-spelare för sista gången. Men samtidigt som Maradona flyttade föddes en ny Neapel-son med liknande färdigheter. De kallade honom Adriaticos Messi i Pescara, och det är lätt att förstå varför.

Om Maradona var Gud i Napoli så är Lorenzo Insigne hans förste lärling. Idag bär han tröja nummer 24 i Kampaniens ärorikaste klubb.

Det är inte främst hans sanslösa 37 ligamål i Foggia och Pescara de två senaste säsongerna som får mitt hjärta att slå dubbla slag. Det är det stora spelet som 163 cm Insigne har i sin iskalla hjärna och de känsliga fötterna. Det känns som om han ligger bakom minst lika många med en speluppfattning som han är förmögen att omsätta i praktik.

Insigne behöver aldrig titta på bollen i mottagningarna, dämpningarna är lena som silke och blicken är ständigt riktad framåt. Han vinner mark med små känsliga tillslag, lurar bort motståndare med höftvrickningar och piruetter och han är ständigt i balans. Han tempoväxlar, skottfintar, passar och gör sig spelbar igen. Nu, vänner, titta på den här videon från vad han presterade innan sin tid i Napoli.

ANNONS

[youtubeplay id=”NR1iw2t3BB0″ size=”medium”]
Hur stoppar man Insigne?

2012 blev Lorenzo Insigne min nya favoritspelare.

Han har en bättre touch och speluppfattning än Sebastian Givovinco, han har en liknande explosivitet i tempoväxlingarna, men hans puls är lägre och hans kontroll är bättre. När Giovinco gör fyra snabba kroppsfinter på kort tid behöver Insigne knappt en. När Giovinco chansslår sina inlägg så smeker Insigne in dem med precision. När Lavezzi bommade sina frilägen så lägger Insigne in sina med självklarhet. När Insigne är fokuserad är han omöjlig att läsa av. Ska han dribbla, passa eller skjuta? Han är lika bra på allt.

Insigne är uppväxt i Neapel, han är skolad i den mytomspunna klubben, San Paolo är hans första hem, och när Maradona kommer på tal svarar han:

ANNONS

– Tröja nummer tio? Den får man inte röra. Den är Maradonas, och den måste föralltid vara hans.

Publicerad 2012-12-25 kl 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto