Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trötter, Kloker och Toker

Hussfelt

Att jobba med Club Calcio är som att vara vaken när man tror att man ligger och sover. Jo, man blir trött ibland och tappar faktiskt en del energi i en studio under en sen kväll, men jag tänker mer på att det är som en dröm. Igår var en sån kväll. Ikväll klockan 20:00 blir en likadan. I Club Calcio hämtar vi hem hela ligaomgången och visar upp ett nytt ansikte i studion!!!

Vi har trevliga medarbetare som plåtar och sköter ljudet, Olle Lindberg som exemplarisk redaktör och mina studiokamrater, den fyndigt kloke Simon Bank och tokige Marcus Birro. Tokig på ett skönt sätt kan vara bra att betona. Studion känns snygg och ger mig mycket möjligheter att vandra runt, gästerna känns mycket bra och även dom är dynamiska med sina olika unika egenskaper.

Det finns mycket man kan ha synpunkter på med den italienska fotbollsligan. Vi som älskar att följa den blir inte speciellt nedslagna eller förvånade om arenor och bildproduktioner blir kritiserade även om publiken är på väg tillbaka til arenorna. Det rent estetiska, det som italienarna har varit bäst på genom alla tider är själva ligans tyngsta last. Jag älskar den som kan se det vackra i det fula, två vackra ögon i ett skrynkligt ansikte. Italien, estetik och mode handlar om detaljer. Om en liten klack, en vänsterback som chippar sig ur ett trängt läge, den gamla damen med tårar i ögonen på Olimpicos långsida med sitt älskade lags halsduk tätt kring sin hals.

Annons

Idag är en perfekt dag att hylla de små, de mindre klubbarna i Serie A.

Inte bara José Mourinho kan berätta vad som gör de mindre lagen så starka och väldrillade i Italien. Simon Bank är, precis som jag, just är en sådan som jag beskriver ovan. Det är inte bara våra jobb. Det är den där förbannade nyfikenheten som tagit oss runtom i världen. Inte alla har ju rest runt i många år på arenor och träningsanläggningar i många av de stora fotbollsländerna, träffat de stora tränarna, de mindre tränarna, lyssnat in vad som gör den italienska tränarfilosofin så unik och så uppskattad internationellt. Simon är en fotbollsglobetrotter som tar sig längst in i de flesta skrymslen för att ta reda på fotbollens hemligheter, som förstår dem, som intresserar sig för helplanspress, snabba omställningar defensivt, första touchen, vart tar du vägen efter ditt första tillslag, smidighet, kostvanor, försäsongsupplägg, lagdrillning på öppet gräs utan boll i veckorna, noggrannhet, rollspelare eller positionsspel. Precis som jag. Och ibland tror folk på stan att jag är han och att han är jag. Om dom inte tror att jag är Filip Hammar vill säga..

Annons

Cagliari – Roma 5-1

Cesena – Milan 2-0

Nej, Serie A har inte de vackraste arenorna och de bästa bildproduktionerna.

Jo, José Mourinho och Simon Bank kan det här ämnet bättre än många av oss. Och båda säger att Serie A:s bredd är fantastisk.

De små – De stora 7-1

Publicerad 2010-09-12 13:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto