Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wayne Rooney till Inter istället?

Hussfelt

Det märks hur laddat det är att beröra Messi-ryktet. Messi är en kille som kom som ung till Barcelona och som har gått hela vägen in i a-laget och som betyder mycket för symbolvärdet. Men det är ofta vi har suttit och trott att spelare som Shevchenko, Cristano Ronaldo och Zidane har varit ogreppbara för att sedan se dem flytta på sig. Det hände (il vero) Ronaldo och det hände Maradona i Barcelona. Det kommer alltid nya stjärnor och nya affärer. Även om det inte är trovärdigt så har Moratti ändå öppnat dörren på glänt.

*****

Real Madrid mot Milan är så stort det kan bli i Champions League. Det finns klubbar med mer pengar, det finns klubbar som har haft större framgångar de senaste åren, men detta är ändå världens två största klubbar sett till internationella meriter. Real Madrid har nio titlar i Mästarcupen, Milan har sju. Och förutom det så spelar några av världens största fotbollsprofiler mot varandra ikväll. Alltifrån Casillas och Nesta, via Pirlo och Özil till Cristiano Ronaldo och Ibrahimovic och med Higuiaín och Pato som har hela världen och framtiden i sina fötter. 2-3, Pato två? Eller är Real för bra under Mourinhos ledning? Tyvärr för Milans del så kan inte Abbiati starta, utan Amelia greppar handskarna. Abbiati har faktiskt varit suverän hittills. Thiago Silva är ett frågetecken.

Annons

*****

Jag hamnade visst på nån floskeltopp för att jag i ett längre resonemang efter 88 minuter i TV4 förkunnat att matchen var avgjord mellan Holland och Sverige. Jag förstod inte riktigt knorren. Man har ju sett en del under sina år som kommentator. Minns bara Mali – Angola i afrikanska mästerskapen som stod just 4-1 i den 88:e minuten när Angola reducerade.

[youtubeplay id=”trpybgJ7Dhw” size=”large”]

Den matchen slutade 4-4.

Jag höll däremot på att göra bort mig i VM. När Slovakien gjorde 3-1 på Italien i slutet förkunnade jag att Italien skulle åka ut. Men även om jag även då fick rätt så hade Italien öppet läge fram till 3-3 precis innan slutsignalen. Om det är en sak jag har lärt mig så är det att inte ropa hej för tidigt.

*****

Om det inte blir Messi i Inter så kanske Moratti kan spara sina pengar till Rooney istället? Nej, men hamnar han i City då? Ja, förr eller senare så lär väl City gå förbi storebror och det här kan vara brytpunkten. Eller kan Man Uniteds vinnartradition stå emot Citys pengar de kommande tre-fyra åren? Just nu håller Alex Ferguson presskonferens som förklarar mer i den här affären.

Annons
Publicerad 2010-10-19 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto