Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dagen innan Milan - Juventus i Milano

Milano är ingen stad som imponerar med stora piazzor eller eldiga passionerade invånare. Här tar den äldre mannen på sig sin släta mörkblå kostym och tar Vespan in till stadskärnan. De bruna skinnskorna är säkert av märket Tod’s, familjen Della Valles klassiska fotdon. Här i Milano är gatorna raka och bostådsområdena är rektangulära, husen är grå och man ser inte lika tydligt mönstet i väggarna eller de romantiska träluckorna som skymmer fönstren. Man måste titta efter extra noga.

Man ser inte Milano om man inte tillåter sig själv att smyga in på restaurangerna eller på caféer där farbröder och äldre damer avnjuter sin eftermiddagscaffé. Det är exklusivt, hövligt och inte uppnosigt och drygt. Min sympatiske och snobbige kollega Martin ‘Snobben’ Åslund trivs här.

Det gör jag också. Atmosfären är avslappnad trots att modebutikerna osar pengar, stil och klass.

Vi vandrar runt i klädbutiker, stannar till för en caffé, tar en siesta och vi klär upp oss till middagen. Vi tar seden dit vi kommer. Igår kväll, en sitting på ‘da Giacomo’.

Äldre män i vita skjortor som serverar. Gästerna på restaurangen bär klassiga kostymer i höstfärger med matchande slipsar. Ett yngre sällskap i baren ger stället liv. I högtalarna spelas det bästa från 80-talet och i det lilla biblioteket får vi ett bord. Nån rockstjärna, hans agent, en fotbollsspelare, en ung entreprenör och hans vackra flickvän, deras två vänner, ett lite längre avlångt bord med en familjebjudning, en tonårsflicka, hennes bror, mamma, pappa och morförädrarna, en vänfamilj och ett par något äldre än jag. Alla njuter vi och stämningen är varm och torsdagschill.

Jag tar en tjock spaghetti som är kokad aldentissimo och som vanligt är det sparmakat. En olivolja, lite peppar, vitlök. En klassiker. Och portionen är liten. Vi äter, skålar och lär känna varandra bättre jag och Snobben.

Imorron kväll smäller det. På toppen av allt livsnjuteri, Milan – Juventus. Jag måste samla alla intryck.

A dopo!

Publicerad 2010-10-29 kl 17:25
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons