Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

EXTRA: Zlatan borde ha spelat för Roma

…men Capello ville annorlunda.

Italiensk fotboll handlar mycket om polemik.

Luciano Moggi får fortfarande stort utrymme i media. Det är ofta han som har fått beröm för Juventus köp under guldåren, men det var ju också han som kontrollerade majoriteten av alla spelare i Serie A genom agentbolaget GEA. Klart att hans jobb inte var så svårt då.

Samma Moggi som hånade Fiorentinas mercato när Vargas inte fick det att stämma. Det var innan Vargas exploderade formmässigt och Real Madrid stod först i kön för peruanens namnteckning.  Och se sedan vad som hände med Jovetic! De två målen mot Liverpool när Viola tog full pott, sex pinnar på två möten mot ‘Pool’, var ett genombrott för en kommande storspelare. Då tränade Rafa Benitez ‘The Reds’.

Idag går Juves gamla sportchef Luciano Moggi till angrepp mot nuvarande Intertränaren Rafa Benitez. Och ja, Rafa Benitez är mest förknippad med den där märkliga upphämtningen i Istanbul där Milan släppte taget mot Liverpool som Moggi påstår. Fram till dess var Benitez en aktad tränare med fina meriter även i Valencia. Sen då?

Nja, inte mycket. Han pressade Man United till mållinjen med Pool i ligan våren 2009, men framförallt öste han mycket pengar ur klubbens kassa och påtalade ständigt att han ville ha fler spelare. Hur bra psykologi är det gentemot den egna gruppen? Och dessutom var det Rafa som var bitter när Inter slog ut Valencia i Europa innan den där sejouren och menade att om Inters fotboll skulle få vinna matcher i framtiden så skulle det innebära döden för fotbollen.

Och hur underhållande är Benitez fotboll? Hur många titlar vinner han? Moggi har en poäng den här gången.

Idag berättar Zlatans agent Mino Raiola för Premium Calcio om spelet bakom Zlatans övergång till Juventus. Ibra var ju vid den tiden förknippad med en eventuell framtida flytt till Roma. Fabio Capello satt samma sommar, 2004, och svor att han inte skulle lämna Roma för Juventus. Samme Capello gjorde strax därpå den förbjudna flytten till Turin, och enligt Raiola tog Capello genast upp kontakten med Ajax för att genomföra den affär som skulle ta Zlatan till Juve. Raiola rör sannerligen om.

[youtubeplay id=”Z3DGEC79ms4″ size=”large”]

*****

Förtydligande för de som inte förstod texten tidigare idag:

* Flera av arenorna i Italien är sunkiga, bildproduktionerna är annorlunda men italienarna vill ha det så. Tempot uppfattas som lägre med annorlunda kameraposition. Tempot skiftar från högt till lågt och det uppfattas olika av olika tittare. Ljudupptagningen från Italien är under all kritik och framhäver inte alltid stämningen på rätt sätt. (Våra ljudtekniker på Canal+ och TV4 har slitit sitt hår under de här åren då det inte verkar bli någon bättring.)

* Jag för egen del tycker om fotboll på toppnivå från alla ligor. Jag tycker att Italien erbjuder mest av det jag tycker om.

* Stormatcher i Italien tenderar generellt att vara mer kaotiska, målande och högljudda än stormatcher från andra toppligor (det finns ett par undantag). En del beror på att ståplats och koreografi anses viktiga i Italien. Efter många år ute i Europa ser och hör man olika saker från olika kulturer på gott och på ont. Man lär sig och skapar sig en uppfattning. (Kaoset runtom kan också skapa en del oro i negativ aspekt i vissa av de tillspetsade mötena.)

* Majoriteten av kommentarerna här håller mycket hög nivå. Underbart att det finns så mycket glädje och kärlek. De MINST begåvade (tröga/ovårdade/söker konfrontation) kommentarerna på den här bloggen kommer oftast från andra än Italien-älskarna.

Jag ser inte så mycket provokativt i det och för de flesta har budskapet sjunkit in. Tackar för det.

Publicerad 2010-11-11 kl 20:25
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons