Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alberto Tomba sjunger med Dolph Lundgren

Hussfelt

Jag måste bara få bjuda på nationalikonen Alberto Tombas insats tillsammans med diverse andra kända människor från förr i minst sagt skiftande klädstilar.

Jag är inget stort fan av Beatles, även om det är ‘fel’ att säga så. Jag ser inte mig själv som fanatisk i något hänseende, även om jag älskar fotboll och tennis och en massa annat. Mest älskar jag såklart mina närmaste, vänner och familj. Men ‘Let it be’ är flummig och bra.

Jag är en stor beundrare av Barcelonas sätt att spela fotboll på, men jag är inte ett fan. FC Barcelona är ett lag och en klubb som delar Sverige, som bara Ibra annars kan göra. Om vi som objektiva journalister hyllar den moderna upplagan som ett av tidernas bästa lag efter 6 triumfer på ett år riskerar vi att få utstå spe från näthatet. Än värre om man påminner Barca-fans om att laget faktiskt inte vann CL i år, eller att Messi vikt ner sig i avgörande matcher i år. Då är vi journalister Barca-hatare.

Annons

Världen är inte svart eller vit. Däremot är den just svart eller vit för fanatiska supportrar och då kan det bli svårt att både blogga, debattera eller diskutera ämnen. För egen del hade jag försvarat vilken spelare i världen som helst om han hade varit så avgörande som Sneijder i vilken klubb som helst i vilket land som helst under 2010. I det här fallet spelar han i Italien i CL-mästarna och tog närmast på egen hand en outsider till VM-final. Det är stort tycker jag. Den största prestationen av samtliga när det gällde som mest, till skillnad mot exempelvis Messi som är världens bästa spelare individuellt sett.

Det är lite samma sak när vi diskuterar Ibra här. Han väcker känslor. Kom ihåg bara att alla vi som jobbar med det här inte är fans. Däremot kan inte hjärtat säga säga nej ibland. Det ser jag bara som ett sundhetstecken. Att man fortfarande lever och har ett blodrött bultande hjärta.

Annons

Jag är en liten pojkspoling från Mjölby och Linghem utanför Linköping, mitt ute på den platta landsbygden. Jag kommer alltid att känna mig som den lilla killen från landet. Jag kommer säkert fortsätta resa runt i världen för att betrakta världsfotbollen, jag vill forstätta lära mig av de bästa och jag har en passion för det jag jobbar med idag. Jag kommer att stå för vad jag tycker, jag kommer att göra misstag, men jag kommer inte att kröka ryggen. Jag har alltid slagits för Er, våra tittare, men bara så länge vi har en värdig attityd och inställning till varandra. Hoppas att det fortsätter så. Jag är åtminstone stolt över responsen för vår fotbollsbevakning och vill återigen tillägga att Era önskemål eller frågor behandlas med seriositet.

*****

Maggio, Napoli, San Paolo, kvällsmatch! Wow!!!

Annons

[youtubeplay id=”Ex2fXugaTB0″ size=”large”]

Publicerad 2010-12-07 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto