Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cassano ersätter Ronaldinho

Hussfelt

Välkomna in i 2011! Ha kul med fotbollen. Älska mer och avsky mindre tycker jag. Livet blir roligare då.

Ja, nu flyttar Ronaldinho hem, förmodligen till brasilianska Gremio.

Jag skrev det den 23 november i blogginlägget ‘Ibras kompis Ronaldinho flyttar snart’ innan det ens spekulerades i en eventuell flytt. Efter att ha fått rapporter inifrån Milanello om att brassen inte kom i tid till träningar och att det skvallrades om sena spritkvällar för Milans nummer 80 så kändes det som att tränare Allegri snart skulle skicka iväg honom. Så här skrev jag då:

‘Det GÅR inte att att både spela fotboll för och representera, att vara förebild för en stor klubb med hög lön som han har och i kombination med karriären springa runt på nattklubbar och för den delen tuta i sig en massa alkohol. Det var inte första gången han slarvade i höst säger dom på Milanello. Din tid i Milan är över i sommar Ronaldinho. Milan vill vinna. Koncentrera dig på ditt jobb så länge du har en arbetsgivare som ger dig lön!’

Annons

Ronaldinho har dessutom varit alltför passiv i det defensiva spelet och den slipade tränaren Allegri, med den prestigelösa attityden, kände att Milan tappade sin balans med R80 på planen.

Varken Benìtez eller Ronaldinhos flyttar från Milano var självklara, men det har ju osat hela hösten.

Cassano blir alltså Milans ersättare rakt av för Ronaldinho som en ‘nr 10’ till president Berlusconis förtret. Då saknas det egentligen en prima punta, en Borriello-typ, en Matri eller så, och egentligen saknas det en perfekt trequartista. Tänk om Milan hade tagit Hernanes och Pastore till Italien. Då hade det här laget börjat se grymt bra ut.

Nu frigörs en hel del pengar för en hög lön till en annan stjärnspelare. Vem skulle det kunna bli?

Publicerad 2011-01-01 23:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto