Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Giovincos första landskamp

10å

Tyskland – Italien. Europas två tyngsta och överlägset mest framgångsrika landslagsnationer genom historien möter varandra. Det här blir Giovincos första prövning med dom stora grabbarna. Hans framspelningar till Amauri igår har en touch som jag inte kan jämföra med någon i toppfotbollen idag. Lite åt Gascoigne-hållet?

ANNONS

Landslaget i sin helhet:

Målvakter:
Gianluigi Buffon, Juventus
Salvatore Sirigu, Palermo
Emiliano Viviano, Bologna

Kommentar: Målvakterna håller numera grym kvalité. En drömsits med Buffon tillbaka, pressad av två av branschens bästa unga målvakter. Både Viviano och Sirigu kommer att räknas som världsmålvakter inom 2-3 år med samma utvecklingskurva. Att sporras av Buffon kommer att göra dem ännu bättre.

Betyg: 4,5

Försvarare:
Davide Astori, Cagliari
Leonardo Bonucci, Juventus
Mattia Cassani, Palermo
Domenico Criscito, Genoa
Giorgio Chiellini, Juventus
Christian Maggio, Napoli
Andrea Ranocchia, Inter

Kommentar: Varken Ranocchia eller Chiellini känns som Italiens framtida ledare i backlinjen. Ändå är båda individuellt sett väl rustade för den här uppgiften. Vart ser vi en ny Baresi, Ferrara, Bergomi, Nesta eller Cannavaro? Italien har tappat en aspekt här. Cassani, Maggio och Criscito är tre fina ytterbacksval.

ANNONS

Betyg: 3,5

Mittfältare:
Alberto Aquilani, Juventus
Daniele De Rossi, Roma
Sebastian Giovinco, Parma
Stefano Mauri, Lazio
Riccardo Montolivo, Fiorentina
Thiago Motta, Inter
Antonio Nocerino, Palermo
Angelo Palombo, Sampdoria

Kommentar: Det italienska mittfältet brukar bestå av hårdjobbande spelare med taktisk kyla. Dino Baggio, Roberto Di Matteo och Demetrio Albertini har fått arvtagare som Gattuso, Perrotta och co. Det här mittfältet har lite bättre fötter, lite mindre kyla men en hel del nya fina ledaregenskaper i och med Thiago Mottas inträde (om han nu tillåts spela). Pirlo är skadad och Motta känns som det givna kaptensämnet här, även före passionerade Daniele De Rossi. Resten av mittfältet är bra men inte outstanding.

Betyg: 3

Anfallare:
Marco Borriello, Roma
Antonio Cassano, Milan
Alessandro Matri, Juventus

ANNONS
Giampaolo Pazzini, Inter
Giuseppe Rossi, Villarreal

Kommentar: Giuseppe Rossi har på slutet spelat ut hela sin potential i Villarreal. Han är just nu en av La Ligas bästa spelare. I Mario Balotellis frånvaro ska det bli otroligt intressant att följa Beppe med matchvinnar-efternamnet (Italiens vanligaste faktiskt). Matri och Pazzini tillhör en typ som nästan bara produceras i Italien. Två spelare som har tränat, filat och slipat på avslut dagligen i ett par decenniers tid och nu börjar nå sin fulla potential. Både Matri och Pazzini har en nickteknik som tillhör en unik fotbollsutbildning. Borriello ser bra ut nu, men Cassano har en bit kvar till formen. Tre prime punti i truppen. Tyder det på att Italien ska spela med två av dem samtidigt?

Betyg: 4

Publicerad 2011-02-07 kl 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto