Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Signore Ranieri

10å

Jag hör Kristina Kappelins röst i huvudet när ser Rom framför mig den här morgonen.

ANNONS

‘När romarna vaknade och gick ner på den lokala marknaden för att köpa sitt morgonbröd var Rom ett rike utan kejsare…’

Claudio Ranieri är en signore, en äkta gentleman. Han är en sån man vill att det ska gå bra för i den här cyniska fotbollsvärlden där allt handlar om resultat. Ändå står Ranieri där blott med sin Coppa Italia-vinst med Fiorentina ’96 och sin seger i Copa del Rey med Valencia ’99 som största triumfer.

Hans förhållande till Mourinho har på många sätt varit underhållande de senaste åren. Det var ju Mou som tog över efter att Ranieri ‘nästan’ lyckats med Chelsea och då portugisen styrde blev Londonklubben en vinnarklubb. Det var ofta ordkrig mellan Mou och Ranieri då ‘Tinkerman’ var hos de svartvita i Turin och då Mou ständigt retade Ranieri.

ANNONS

Gentlemannen svarade med att man i Italien alltid är en ‘signore’ mot sin nästa. Att man tar framgångar och motgångar som en ‘signore’. Gentlemannastilen. Ranieri påtalade att Mou gjorde vad som helst för att vinna. Mou konstaterade nöjt att ‘för en förlorare med två inhemska cuptitlar är det bra att han har upptäckt att jag alltid vinner’.

Signoren och den (utåt sett enbart) bortskämda snorungen.

Igår lämnade Ranieri ett sjunkande skepp. Roma är en passionerad klubb där väldigt lite handlar om balans och där mycket handlar om stämningar. Varje dag är en ny sinnesstämning och få minns hur sinnet var igår. Känslor tar över, supportrar triggar varandra och ofta är en hel armé ute på träningsanläggningen Trigoria för att vädra sina synpunkter. På gott och på ont.

ANNONS

Att Ranieri har klivit av känns rätt. Han fick fason på lagets organisation ifjol, men nu är allt som bortblåst.

Kristina Kappelin är för övrigt släkting till mig. Det var min farmor som tog mig igenom släktdjungeln och förklarade hur vi relaterade till varandra. Kristina är en av många jag ser upp till i den här branschen.

(Både hon och jag rekryterades av Mats Taxén. Kappelin innan VM-90 för SVT, jag till Canal+ 1999.)

Publicerad 2011-02-21 kl 11:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto