Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det nya Milan har nåt stort på gång igen

Med lite distans till Milans insats på White Hart Lane så är känslan ungefär densamma som vid slutsignalen. Allegris Milan har något stort på gång, men det är ett lag som är under uppbyggnad och som behöver lite tid för att för fjärde gången på tio år spela CL-final igen. Känslan är också att de mycket väl kan göra det redan nästa år nu när spanska El Mundo Deportivo skriver att Kakà återvänder till klubben i sommar. En förstärkning som kommer att ge Ibra understöd och som säkert innebär att Robinho får allt mindre speltid.

AC Milan kom till England med inställningen att kontrollera matchen och räknade med att det skulle dyka upp chanser till slut. Spelmässigt var Milan mer och mer överlägset Spurs i spelet (även om Londonlaget förvisso spelade på reslutatet vilket är en förklaring) som blev stressade och hade svårt att få ihop 5-6 passningar inom det egna laget när de ville hämta andan. Presspelet såg bra ut för de rödsvarta, men det som saknades var fler än de få hundraprocentschanser som dök upp. Måvakten Gomes gjorde en ny bra match och gamle Gallas räddade på mållinjen och närmre än så går faktiskt inte att komma. Spelet är dock ännu lite för kontrollerat och långsamt men med tiden kommer vi att få se fler tempoväxlingar i det här spelet.

Milan spelade som ett stort lag, som den klubb som har vunnit de största titlarna många gånger tidigare. Tacka Allegri för det, men tacka även Berlusconis personliga kris för det. Silvio, med den sjunkande populariteten som jagar honom, kommer att pumpa in mer kapital i sommar och Milans nya satsning har just inletts. Det här laget kommer att vara urstarkt vid den här tiden nästa år. Det krävs en ny vänsterback av toppklass, möjligen någon ny vass Hernanes-typ på mitten och en spelare som kan avlasta Ibra i vissa matcher. Svensken såg riktigt tung ut även i det här dubbelmötet och det var inte världens bästa försvar han ställdes mot.

I övrigt kan vi konstatera att Tottenham precis som Milan hade blott tre inhemska spelare i elvan och att de flesta av de utländska spelarna i Spurs inte tillhör de bästa på marknaden heller, men att Tottenham som lag försvarade sig bra i två matcher. Bra organisation Redknapp och all heder till vinsten Spurs!

Och visst känns det kul o fräscht med nya lag i kvarten? Schalke 04, Shakhtar och Tottenham. Europa ligger öppet!

Publicerad 2011-03-11 kl 08:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons